WIE?
Heiligen zijn gelovige mensen, die hun leven voor God hebben geleefd. Die zoveel van Hem houden dat ze alles aan Hem geven. Zij zijn ons grote voorbeeld in hun liefde en toewijding. We geloven dat ze in de Hemel zijn, bij God.

Alle mensen die in de Hemel zijn, noemen we heiligen. Wij kennen niet alle mensen die in de Hemel zijn. Sommige mensen, waarvan we zeker weten dat die in de Hemel zijn, worden heiligverklaard door de Kerk. Dit gebeurt op basis van hun levensverhaal, dat een inspiratie voor de gelovigen kan zijn, en op basis van enkele wonderen die op hun voorspraak hebben plaatsgevonden. Naast deze heiligen zijn er nog vele anderen in de Hemel. Ze zijn niet heiligverklaard omdat we ze niet kennen, omdat ze misschien een heel verborgen bestaan hebben geleefd en daarin heilig zijn geweest.

WAAROM?
We vereren de heiligen (we aanbidden hen niet: we aanbidden alleen God) en roepen zo hun voorspraak in om iets aan God te vragen.  En zij kunnen ons inspireren op verschillende momenten in onze weg met God.

We vragen hen om vanuit de Hemel voor ons te bidden. Het is zoals je aan een vriend(in), familielid … vraagt om voor jou te bidden: zij kunnen ons niet geven waar we om vragen, maar zij kunnen wel aan God vragen of Hij ons dit wil geven. En omdat zij zo dicht bij God leven, zullen hun gebeden snel worden verhoord!

WIJ OOK?
We horen vaak dat heilig worden niet meer van deze tijd is, dat heiligen mensen zijn van vroeger, dat de Kerk nu anders is en dat we modern moeten zijn …

Maar: niets is minder waar: we zijn allemaal geroepen om heilig te worden. Niet alleen priesters, zusters …, maar ieder van ons: welke roeping we ook hebben ontvangen. We zijn allemaal geroepen om Gods Wil in ons leven te zoeken en te vervullen en zo naar de Hemel te gaan.

VOORBEELDEN
Wij hebben een paar heiligen uitgekozen die voor ons vrouwen een echte inspiratie kunnen zijn. Verder worden soms in de blogs nog andere heiligen besproken, die vind je bij de tag ‘heiligen’.

Er zijn nog vele andere vrouwelijke heiligen die voor ons, als vrouwen, een voorbeeld kunnen zijn. Wij kunnen ook speciaal hun voorspraak aanroepen, en een vriendschapsband met ze opbouwen, als vrouwen onder elkaar! Hier vind je nog meer inspirerende vrouwelijke heiligen, met een korte uitleg, en een link naar video’s met uitgebreidere uitleg. Dit is slechts een kleine selectie ter inspiratie.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!