WIE?
De heilige Agnes van Rome is geboren in het jaar 291. Op 13-jarige leeftijd is ze gestorven als martelares. Haar feestdag is op 21 januari.

WAAROM HEILIG?
Agnes is een heel mooi meisje en behoort tot een rijke familie. Velen willen daarom met haar trouwen, maar zij heeft God beloofd om nooit haar zuiverheid op te geven. Uit liefde voor Christus wil ze trouw blijven aan dit besluit. Elke keer wanneer een man met haar wil trouwen zegt ze: ‘Jezus Christus is mijn enige Bruidegom.’

Er gaat de volgende legende over haar de ronde. De mannen die ze afwees, werden zo boos omwille van haar zuiverheid en haar geloof in God, dat ze aan de machthebbers vertelden dat zij een christen was (wat in die tijd verboden was). Ze werd veroordeeld om naakt door de stad te worden gesleept. Toen haar kleren werden uitgetrokken, groeide haar haar zo snel, dat het haar hele lichaam bedekte. Na dit alles werd ze vastgemaakt op de brandstapel, maar het vuur raakte haar niet. Uiteindelijk werd ze onthoofd en stierf ze, als 13-jarig meisje, de marteldood.

PATRONES VAN?
Heilige Agnes is de patrones van meisjes, vrouwen, maagden, verliefden, verloofden, van de zuiverheid en van slachtoffers van verkrachting. We hebben haar gekozen als patrones van Pure Womanhood.

GEBED
Vader in de hemel,
Help mij om het voorbeeld van de Heilige Agnes na te volgen. Help mij om net zoals zij het verlangen te hebben om alles volgens Uw wil te doen en om de zuiverheid boven alles te bewaren.
Geef mij kracht wanneer ik verleid word, en berouw wanneer het mis gaat.
Help mij om echte christelijke vrienden te vinden die mij bemoedigen en sterken om U te volgen en om een veilige plaats in Uw Kerk en de Sacramenten te vinden.
Begeleid mij naar het bruiloftsmaal in de eeuwigheid om samen met de heiligen verheugd te zijn over U die leeft en heerst in de eeuwen der eeuwen.
Amen.

Bekijk hier een video over de heilige Agnes.

Bron levensverhaal

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!