Hoe heeft God jouw leven veranderd? In het klein of in het groot. Geleidelijk of patsboem! Soms gebeurt de verandering geleidelijk en heb je het idee dat je geen getuigenis te vertellen hebt. Dan wil ik je vragen nog eens na te denken over de verandering of groei, die jij in de laatste maanden/jaren als persoon hebt doorgemaakt.


Voor, tijdens, na

Tijdens Follow Me werd ik uitgedaagd om mijn geloofsgetuigenis op papier te zetten. Ik heb wel ervaringen van God, maar echt een bekeringsverhaal met een voor en na, een echte verandering…? Ik had niet het gevoel dat ik dat had. Totdat ik nadacht over welke veranderingen ik door heb gemaakt.


Voor

Ik geloofde in een God die een strenge rechter is en Wie ik vooral maar goed moest gehoorzamen om in de hemel te komen, of ik het nou leuk vond of niet. Ontspannen kon ik lastig, want er is altijd wel een groep, die zorg kan gebruiken. Bidden was een soort morele verplichting en hoe vaker naar de H. Mis, hoe beter. De echte relatie met God ervoer ik niet, dus op een gegeven moment gooide ik dat strakke gebedsleven over boord. Een keer in de week stille tijd, leek me een goede start.


Tijdens

Toen vroeg mijn huisgenoot ‘Wil je meedoen aan de Fiat (een voorloper van Magnificat 90)?’ En ik dacht: ‘Ik wil juist stoppen met al die regeltjes, nee dankje’. Echter, in een uur van aanbidding veranderde mijn overtuiging en voelde ik me door God uitgenodigd om wel mee te gaan doen. Zonder concreet doel, maar vol verwachting deed ik mee. Vooral door het dagelijks Bijbel lezen, waar ik qua taal best wel in moest komen, ontstond een goede basis voor een dagelijks gebedsleven. Mijn vertrouwen in Gods goedheid groeide steeds meer en ik begon werkelijk iets van een relatie met Hem te krijgen. Aan de hand van de Bijbelteksten gaf ik mijn eigen gedachten aan God en ging ik met Hem in gesprek.


Na

Ik heb een jaar na de Fiat nog steeds een dagelijks gebedsleven en merk dat ik God veel meer bij dingen betrek, me echt door Zijn leiding wil laten leiden en veel meer vrijheid ervaar. Elke ochtend neem ik ongeveer een half uur tot een uur de tijd om aan de hand van het lezen in de Bijbel (een hoofdstuk of alinea) bij God te komen en mijn leven met Hem te delen. Ik kan niet een specifiek punt aan wijzen, maar ik zie wel een verandering. Waarin zie jij een verandering in jouw opvattingen of gedragingen?

 

Zie, iets nieuws ga Ik maken, het is al aan het kiemen, weet gij dat niet? Ja, een weg ga Ik leggen in de woestijn, en rivieren in het dorre land. (Jesaja 4, 19)

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!