WIE?
De Heilige Zélie en Louis Martin zijn de ouders van de heilige Thérèse van Lisieux. In oktober 2015 zijn ze als echtpaar heiligverklaard. Mede dankzij de genezing van verschillende baby’s op hun voorspraak.

WAAROM HEILIG?
Zélie en Louis Martin willen allebei intreden in het klooster, maar vanwege gezondheidsredenen worden ze niet toegelaten. Zij ontmoeten elkaar ‘per toeval’ op een brug, en weten meteen: Gods plan is dat wij trouwen. Zij trouwen en krijgen 9 kinderen. Vier kinderen sterven op jonge leeftijd. De overige 5 dochters zijn allemaal ingetreden in het klooster.

Zij zijn een heel ‘gewoon’ echtpaar en gezin. Zij hebben periodes van geldproblemen, zij hebben dagelijkse zorgen zoals koken, werken, huilende kinderen, kinderen die niet luisterden, wassen, etc. Maar juist midden in deze dagelijkse bezigheden beleven ze hun geloof! Zij zien het familieleven altijd als een manier om henzelf en anderen dichter naar God te brengen.

Midden in periodes van zorgen en ziekten blijven ze altijd trouw aan God, ze blijven op Hem vertrouwen. Zij houden vaak periodes van vasten, gaan op bedevaart, bidden samen de rozenkrans en gaan dagelijks naar de H. Mis. Hun grootste verlangen is om hun kinderen op weg te helpen naar de hemel!

Voor ieder van ons kunnen zij een grote inspiratie zijn! Om juist als echtpaar en gezin ook te streven naar heiligheid! Heiligheid is niet alleen weggelegd voor religieuzen, maar voor iedereen. Juist midden in alle dagelijkse drukte!

Zij zijn het eerste echtpaar dat tegelijk is heiligverklaard. Zij zijn de grootste getuigenis dat je als getrouwden, als vader en moeder, heilig kan worden!

PATRONEN VAN?
Zij zijn patronen van het gezin, van echtparen, relaties, het huwelijk, religieuzen en families.

GEBED
Vader van oneindige Liefde,
U hebt ons de heilige Zélie en Louis Martin gegeven, als een voorbeeld voor heiligheid in het huwelijk.
In alle verplichtingen en beproevingen in het leven, bleven ze trouw aan U en aan uw geboden.
Zij verlangden ernaar om hun kinderen op te voeden tot heiligen.

Moge hun gebed en voorbeeld helpen om het Christelijke gezinsleven te laten bloeien vandaag de dag.
Als het Uw wil is, geef ons de genades die wij vragen op de voorspraak van de heilige Zélie en Louis Martin.
Amen.

Bekijk hier een video over de heilige Zélie en Louis Martin.
Lees hier het boek met alle brieven van Zélie en Louis Martin!

Bron levensverhaal
Bron gebed

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!