WIE?
De heilige Thérèse van Lisieux is geboren in 1873. Op 15 jarige leeftijd treedt zij in. Op 24-jarige leeftijd sterft ze. Haar feestdag is op 1 oktober.

WAAROM HEILIG?
Thérèse wordt geboren als jongste van 5 zussen. Als ze 4 jaar is, sterft haar moeder, wat haar heel gevoelig maakt. Ze huilt snel als er iets gebeurt. Ze groeit op en ontdekt al op jonge leeftijd de grote liefde die God voor haar heeft.

Haar twee oudere zussen treden in het klooster in en zij voelt ook datzelfde verlangen zichzelf helemaal aan God te geven in het klooster. Ze is alleen nog te jong, waardoor de overste haar niet de toestemming geeft. Ze laat zich niet ontmoedigen: ze gaat het aan de Bisschop vragen. Als ook hij geen toestemming geeft, gaat ze naar de Paus toe. Na haar terugkomst uit Rome, verandert de bisschop van mening en mag ze op 15 jarige leeftijd intreden.

De Heilige Thérèse staat erom bekend altijd klein (letterlijk en figuurlijk) te zijn. Ze zegt vaak: ‘Ik hou ervan klein te zijn, want alleen de kinderen en zij die zijn zoals zij, zullen toegelaten worden tot het Hemelse gastmaal.’ Ze denkt dat ze niet zo’n grote heilige kon worden als andere Heiligen die haar voorgingen, dus zegt ze: ‘Ik kan niet zo hoog als de geestelijke atleten, maar ik steek mijn armen naar boven uit en Hij tilt me op.’ Ze beseft dat door klein te zijn, God Zijn werk kan doen door haar heen, en dat ze zo ook ‘naar boven’ kan gaan. Ze zegt: ‘Uiteindelijk heb ik mijn roeping gevonden: mijn roeping is de liefde.’ Ze wilde eigenlijk priester zijn en apostel en martelaar en … maar ze besefte dat haar roeping de liefde was.

Uiteindelijk wordt ze ziek en na een lange lijdensweg sterft ze, op 24 jarige leeftijd, in de Karmel in Lisieux in 1897. Ze is op 17 mei 1925 heiligverklaard en is volgens Paus Pius XI (die haar heiligverklaarde) de grootste heilige van de moderne tijd.

Als je meer van haar wil lezen, kan je haar biografie lezen ‘Ik geloofde in Gods Liefde.’

PATRONES VAN?
Ze is de patrones van de missie (ze ging zelf nooit op missie, maar had er wel een grote liefde voor), van Frankrijk, van Rusland, van bloemisten, van wezen, van tuberculosepatiënten, etc.!

GEBED
Hemelse Vader,
Gij hebt ons door de Heilige kleine Thérèse opnieuw herinnerd aan de barmhartige liefde die Uw hart vervult en aan het kinderlijk vertrouwen dat wij in U mogen hebben.
Wij danken U, omdat Gij zo veel glorie hebt geschonken aan haar die U altijd zo trouw heeft gediend. Gij hebt haar een wonderbare kracht gegeven om elke dag zeer vele mensen naar U te trekken, die U eens eeuwig zullen loven.
Heilige Teresia van het Kind Jezus, herinner u dat gij beloofd hebt goed te doen op aarde. Laat uw rozenregen overvloedig neerdalen over hen die u ter hulp roepen en verkrijg voor ons van Godswege de genaden die wij van Zijn oneindige goedheid verwachten.
Amen.

Bekijk hier een video over de heilige Thérèse.
Bron levensverhaal

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!