(afbeelding: deze zelf geplukte appels heb ik gebruikt in het gebak voor mijn collega’s op werk.)

Als Nederlanders worden we kritisch opgevoed. Het is dan ook heel makkelijk om na het lezen van iemands werk of het zien van een situatie meteen te benoemen wat niet goed is (en beter kan). De laatste tijd probeer ik me te focussen op het waarderen van mijn collega’s en dat expliciet te benoemen.

Uitdaging
Actief benoemen wat je waardeert is best een uitdaging als je dat niet gewend bent. Toch doet het mensen goed en merk ik vooral dat het verbinding brengt. Wat mij helpt in waardering uitspreken is voor mijn collega’s bidden. Ik merk dat als ik voor iemand bid, ik diegene door Gods ogen ga zien. God is dol op alle mensen. Dat maakt het makkelijker om mijn medemens vol positiviteit te zien.

Wat je brengt, krijg je terug
Hoewel ik niet uit ben op het terug ontvangen en dat ook helemaal niet verwachtte, kreeg ik het wel. Ik neem gebak mee naar mijn werk en opeens had een andere collega ook cake mee. Collega’s gingen me gedag zeggen bij het naar huis gaan. Waar ik waardering uitsprak kreeg ik ook waardering.

Be the change you wanna see.

Bemoedig elkaar daarom, en bouw de één de ander op, zoals u trouwens al doet.

(1 Tessalonicenzen 5:11 – HSV)

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!