WIE ZIJN WIJ

Naast de mensen die zich hier voorstellen, is er nog een heel team van vrijwilligers dat op de achtergrond meebidt en meewerkt met de verschillende taken en activiteiten!

Lidwine Pouw-Buirma

Lidwine Pouw-Buirma

Oprichtster & Blogger

Hallo! Ik ben gezegend met drie prachtige dochters en een fantastische man. Ik ben dus een ontzettend rijk persoon! Ik hou van een goed boek, spelletjes, mergpijpen, en (hoe saai het ook klinkt) van leren. Ik ben nog jong, dus ik wil leren hoe ik precies invulling kan geven aan het plan dat God voor mij heeft bedacht. Als moeder lijkt mijn leven uitgestippeld, maar ik heb nog altijd zoveel mogelijkheden om een beter persoon te worden! Ik wil heel graag met jullie allemaal mijn zoektocht delen hoe we er achter kunnen komen wat God van ons vraagt, en wie weet kunnen mijn eigen ervaringen handig zijn voor jullie eigen zoektocht.

Chiara van Voorst

Chiara van Voorst

Oprichtster & Blogger

Mijn naam is Chiara, wat betekent “licht” of “helder”. Het is ook echt mijn wens dat ik Gods licht mag uitstralen naar anderen. Moet ik van make-up houden en mooie jurken om een echte vrouw te zijn? Ik denk van niet. Geef mij maar een bos met bomen waar ik in kan klimmen, een zeilboot met veel wind of een goede vriend(in) met gezelligheid, dan maak je me blij en voel ik mij op en top vrouw. Met deze site hoop ik samen op zoek te gaan naar: wat is de kracht van ons vrouwen? Ik heb psychologie gestudeerd, en studeer nu een master in de theologie. Ook verdiep ik mij graag in de Theologie van het Lichaam. Dit gaat in op vragen als: hoe kunnen wij, mensen, liefhebben; wat is de betekenis van ons lichaam? Wat is liefde?

Emily Legtenberg

Emily Legtenberg

Interviewer

Hoi, ik ben Emily! Tijdens mijn Marketing studie aan de Hanzehogeschool had ik een marketingcommunicatie bijbaantje. Ik ontdekte in dit baantje dat ik schrijven zo leuk vond, dat ik ook artikelen ben gaan schrijven voor het katholieke jongerenblad de Omega. Mensen ontmoeten en hun persoonlijke verhalen horen vind ik ontzettend interessant en inspirerend! Mijn schrijfsels voor Pure Womanhood zullen daarom in de vorm van interviews zijn. Ik hoop dat gelovige vrouwen hier herkenning, inspiratie of hoop uit kunnen halen. Ik ben graag creatief bezig. Of het nu om schetsen, schilderen of tekenen gaat, mij maak je blij met een goed set potloden en kleurige verf!

 

Lisanne Hoogenboom

Lisanne Hoogenboom

Blogger

Hoi hoi!! Ik ben Lisanne en woon samen met Sanne, één van de andere blogsters, in het Jongerencentrum van Den Haag. Ik ben een echt mensen-mens. Ik houd heel veel van gezellige avondjes met vrienden! Soms kan ik lekker gek doen, maar ook serieuze gesprekken geven mij energie. Ik werk als logopedist in de neurorevalidatie, waar ik mensen met verschillende communicatieproblemen behandel. Hierdoor merk ik regelmatig hoe waardevol het communiceren met anderen is. Maar bovenal is het belangrijk om ons lijntje met God kort te houden! Met mijn blogs zal ik een stukje van mijn ervaringen en uitdagingen met jullie delen. Hopelijk helpt dit je om iedere dag weer een stukje dichter naar Hem toe te groeien. God bless!

Sophie Clemens

Sophie Clemens

Blogger

Hoi, mijn naam is Sophie! Ik houd van een goed boek en van piano spelen. Ook word ik blij van muziek en dansen, vooral van klassieke muziek en ballet. Daarnaast houd ik mij bezig met politiek. Momenteel studeer ik een premaster Rechtsgeleerdheid in Amsterdam. Ik ben opgegroeid met het katholieke geloof, en vooral in de afgelopen jaren heeft Christus een centrale plaats in mijn leven gekregen. Ik vind het mooi om met andere jonge vrouwen te praten over onze roeping als vrouw en wat dit betekent in deze moderne wereld. Via mijn blogs wil ik jullie graag vertellen wat mij op het moment bezighoudt. Zo hoop ik dat wij samen, als dochters van God, steeds dichter naar Hem toe mogen groeien.

 

Dietlinde De Smedt

Dietlinde De Smedt

Blogger

Hoi! Ik ben Dietlinde, ik hou erg veel van de kleur blauw en van knuffels die eindeloos lang duren! 🙂 Daarnaast probeer ik om steeds intenser in álles wat ik doe, God te zoeken. Mijn lievelingsheilige is Thérèse van Lisieux, ze is echt mijn grote voorbeeld én ze is precies 110 jaar voor mijn geboorte ingetreden. Ik heb mijn studie Lager Onderwijs (voor de Hollanders: Pabo) afgerond en heb nu eindelijk kunnen antwoorden aan Gods roepstem: ik ben ingetreden bij de Blauwe Zusters (Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará)! Ik zal dus geen blogs meer schrijven, maar ik blijf verbonden met Pure Womanhood in mijn gebeden.

Marianne Keijzer

Marianne Keijzer

Blogger

Hoi! Ik ben Marianne Keijzer, twee jaar getrouwd en ik werk op een onderwijsopvangvoorziening als trajectbegeleider, waar ik dagelijks mooie maar soms ook pittige momenten mee maak. Ik houd van taarten bakken en voer graag goede gesprekken over het leven. Een roman lezen in het zonnetje is voor mij een ultiem geluksmomentje, net als een mooie wandeling in de prachtige natuur. Met mijn blogs hoop ik dat iedereen en ook ikzelf mag leren hoe wij een goede vrouw kunnen zijn. Hoe God de vrouw heeft bedoeld en hoe wij onze mooie, maar ook onze kwetsbare kanten in deze maatschappij ten goede mogen gaan gebruiken.

Heleen Robben

Heleen Robben

Blogger

Ik ben Heleen, bijna afgestudeerd in de middeleeuwse letterkunde en trotse babykatholiek! Op het moment ben ik gefascineerd door carnaval in de Middeleeuwen, vergulde manuscripten en Gregoriaanse hymnes. Ik woon samen met drie paarden, drie honden en twee ouders op het platteland. In mijn blogs deel ik mijn katholieke keuzestress en onverwachte ontmoetingen met Christus. Ik hoop dat we samen mogen groeien in de wetenschap dat we de zeer geliefde dochters van God zijn.

Sanne van Pampus

Sanne van Pampus

Blogger

Mijn naam is Sanne van Pampus. Ik heb een grote passie voor kinderen, muziek en vreemde talen. ’s Nachts mag je me altijd wakker maken voor pannenkoeken en chocola, maar het liefst maak je me helemaal niet wakker :-). Ik kom uit een grote, gezellige familie. Ik studeer Pedagogische Wetenschappen in Leiden. Ik schrijf graag: sinds een paar jaar is dit ook een van mijn meest-gebruikte manieren om met God te praten. In mijn blogs neem ik jullie graag mee naar mijn gedachtenwereldje, waar ik zo nu en dan een mooie richtingaanwijzer van God vind! Ik hoop dat God door mij heen kan laten zien wat voor een groot geschenk het is om met Hem te leven!

 

Laetitia Verbeiren

Laetitia Verbeiren

Blogger

Hallo! Ik ben Laetitia. Ik studeerde Franse en Spaanse Taal-en Letterkunde in Gent. Als je me niet met mijn neus in een dikke roman of in de slagroom van mijn warme chocomelk vindt, ben ik waarschijnlijk aan het folkdansen met vrienden. Ik ga het leven liefst vrolijk en met een berg optimisme tegemoet en probeer van elke dag een klein feest te maken. Die blijdschap haal ik bij God, die mijn onuitputtelijke bron van vreugde is. Ik ben dol op Zijn knipoogjes die tonen hoe geliefd ik ben! Ik hou ook erg van schrijven en wil heel graag met jullie delen hoe de Heer mij, en ons allemaal, leidt op de weg naar waar geluk en hoe Zijn plan stilaan vorm krijgt in mijn leven.

Jessica Cheri

Jessica Cheri

Blogger

Hoi! Mijn naam is Jessica! Ik houd wel van een avontuur. Lopen in de natuur en zo Gods creatie bewonderen doe ik het liefst! Mijn lievelingsdier is een haai, zo mooi en sterk! Ik houd van geschiedenis en ben van plan om dit te gaan studeren. Ik ben gek op alle soorten drop, dus een zak drop kan ik zo op, haha! Mijn manier van communiceren met God is door hem te schrijven, ik houd ook wel van stilte dus alleen in de kapel zitten is mijn moment met God en dan kan ik hem alles vertellen en schrijven! Dit is ook mijn manier om rust te vinden na een drukke dag. Met mijn blogs hoop ik meiden te inspireren en zo laten zien dat wij, vrouwen, een mooie en pure schoonheid meedragen!