Vriendschappen kunnen heel waardevol zijn. Ik zeg ‘kunnen want vaak genoeg ervaar ik dat niet. Vaak is het na een paar maanden bijkletsen, maar niet midden in de nacht opbellen omdat ik in de stress zit. Toch zou het wel mooi zijn als ik dat niveau in mijn vriendschappen zou bereiken.

Te druk

Ik zal niet de enige zijn die zegt het te druk te hebben. Reden om te onderzoeken waar je tijd naartoe gaat en waar je het in wilt steken. Sociale contacten zijn goed en vaak is het wel leuk, maar hoe vaak haal ik er echt iets uit. Niet dat het allemaal maar nuttig moet zijn, maar zou het niet heerlijk zijn om een vriendin te hebben waarmee je kunt schaterlachen en die al je shit kent? Lachen en huilen.

Kwetsbaar

Oké dus op naar die vriendschap van huilen en lachen. Eerlijk is eerlijk, dat vraagt om een stukje kwetsbaarheid. Niet alleen maar de uiterlijke koetjes en kalfjes. En wie is dan degene die me in alle sores kan geven wat ik nodig heb? En wie wil daar tijd in steken? Best nog een dingetje, maar ik geloof de moeite waard om te onderzoeken.

Tijd

Ja en dan investeren in deze ene vriendschap waarvan je gelooft dat het meer kan worden. Daarmee is het ook echt een keuze. Steeds weer opnieuw. Maar het geeft ook nieuwe avonturen en herinneringen. Zo ging ik afgelopen zomer een week kamperen in Zuid-Frankrijk met een vriendin, die ook in onze vriendschap wilde investeren. Veel te heet, in de bergen, vermoeid na 12 uur autorijden en allemaal wespen. Niet de beste omstandigheden, maar wel nieuwe herinneringen. En die reis heeft ons toch zeker wel bij elkaar gebracht. De investering is het waard.

 

TIP

Mijn tip zou zijn: Plan direct een nieuwe afspraak met je vriendin als jullie een dag op stap zijn geweest.

 

“Vrienden wij moeten ophouden te zeggen dat we van elkaar houden. We moeten echt van elkaar houden en het uit onze daden laten blijken.” 1 Johannes 3, 18

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!