Het is lente! Mijn favoriete seizoen. Het is langer licht, je ruikt de bloemen om je heen… heerlijk. Bij de lente denk ik aan Pasen: overal om je heen zie je nieuw leven en het is nieuw leven dat jou gegeven wordt door Christus, met Zijn opstanding. Aankomende zondag mogen wij samen met Jezus Pasen vieren. Pasen kun je met Jezus vieren, als je ook met Hem door de Goede Week hebt gewandeld. Er is immers geen verrijzenis zonder kruisiging. Hieronder een aantal tips van mij om deze week te beleven samen met Jezus.

 

Lectio Divina

Probeer deze week iedere dag eventjes tijd te maken om een stukje te lezen uit het Evangelie volgens Johannes, hoofdstukken 13 en 14. Kijk wanneer jij in jouw dag een moment hiervoor kunt inplannen. Bijvoorbeeld ‘s ochtends tijdens jouw ontbijt of ‘s avonds na het avondeten. Je kunt in gebed de Bijbeltekst lezen. Dit noem je ‘lectio divina’. Meer over deze vorm van bidden vind je in deze blog: https://purewomanhood.nl/lectio-divina/.

 

Sacrament van boete en verzoening

Ga biechten en ontvang deze week Gods oneindige genade van vergeving. Het is juist in deze week extra bijzonder om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen, omdat Jezus tot vergeving van onze zonden is gestorven aan het kruis. Laat je deze week onderdompelen in Zijn vergeving! Misschien biecht jij regelmatig, maar misschien heb je het al een lange tijd niet gedaan of wordt dit jouw eerste keer. Wees niet bang om te biechten! Het is een Sacrament, aan jou uit liefde gegeven door Jezus. Bekijk dit mooie filmpje over het sacrament van boete en verzoening: https://www.youtube.com/watch?v=YiVjwlUO9Sc

 

Waken bij Jezus in de kerk

Misschien is er in jouw parochie wel een kerk open in de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag. Je kunt dan een uurtje (of langer) gaan waken bij Jezus, net zoals de apostelen deden. Ik ga dat deze week ook doen. Het is mooi om midden in de nacht voor Jezus op te staan. Je wilt eigenlijk blijven slapen, maar toch sta je op om bij de Heer te zijn. Omdat Hij, ook nu, lijdt het in hof van Getsemane. Voor God is er geen tijd. Jij mag ook nu met Jezus in Getsemane zijn. Om jouw liefde aan Hem te tonen.

 

Thuis waken bij Jezus

Misschien is er jouw omgeving geen kerk open voor de nachtelijke aanbidding. Dan kan je ook thuis waken. Dit deed ik vorig jaar ook. Ik stak een kaarsje aan, zette een beeld van Christus neer en ging bij de Heer zitten. Gewoon in stilte. Tijdens deze nachtelijke aanbidding, thuis of in de kerk, kun je proberen je in te leven in hoe het voor Jezus geweest moest zijn in deze nacht: toen Hij in het Hof van Olijven in doodsangst verkeerde. Waak bij de Heer en probeer, in tegenstelling tot de leerlingen, wakker te blijven…

 

Filmpjes vastentijd

Ook kun je de YouTube-filmpjes van Ascension Presents over de vastentijd bekijken. Deze filmpjes vind ik altijd inspirerend. Dit is het filmpje over de Goede Week.

 

Ik hoop dat je met deze suggesties de Goede Week intenser met Jezus kan beleven. Zo zal jouw liefde voor Hem groeien. Ik wens je Gods zegen.

 

Liefs, Sophie

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!