In deze video ‘Praying through Holy Week’ legt fr. Mike heel mooi de betekenis uit van iedere dag in de Goede Week. Bekijk deze video en leer en beleef zelf de betekenis van iedere dag. In deze blog is de video uitgeschreven en toegelicht, zodat je elke dag kunt beleven.

In deze blog vind je nog meer praktische tips voor de Goede Week!

Dag voor dag

* Palmzondag: Loop ik met Hem (Jezus) terwijl Hij Jeruzalem binnengaat?


* Extragavance (buitensporig) Maandag:
De vrouw giet alle dure en kostbare olie over de voeten van de Heer. In overvloed. Zij geeft een overvloed van zichzelf, van gaven aan de Heer, die zichzelf altijd in overvloed aan ons geeft. Doe ik dit ook?


* Doorzetting tot Voltooiing Dinsdag:
Jezus weet dat zijn lijden gaat komen. Hij staat er al midden in. En Hij is vastberaden om dit te voltooien, om Gods wil te volbrengen. Voor jou. Ben ik vastberaden? Blijf ik doorzetten in mijn gebed, in mijn voornemens, om mijn relatie met Jezus te verdiepen?


* Eenzaamheid Woensdag:
Dit is de dag van de eenzaamheid van Jezus, wetende dat Hij de volgende dag zichzelf he-le-maal gaat geven in de Eucharistie. Maar het is ook de dag van eenzaamheid voor Judas. Judas ervoer eenzaamheid, wetende wat hij ging doen. Namelijk Jezus verraden. Zonde leidt tot eenzaamheid. Ook in ons eigen leven. Wandel deze dag met Jezus in zijn eenzaamheid. Observeer de eenzaamheid van Judas. Welke zonden in mijn leven zorgen voor een eenzaamheid? Wat brengt mij verder van God af?
Tip: de Goede Week is hét moment om te gaan biechten. Zodat we weer helemaal één kunnen zijn met God! De Kerk (zie hier de bron) vraagt ons ook om tenminste eenmaal per jaar te gaan biechten. En is de Goede Week niet de beste tijd, om ons helemaal voor te kunnen bereiden op Pasen, op een nieuw begin, op zijn komst!


* Het Lichaam gegeven Donderdag:
Christus geeft zijn Lichaam, zichzelf, in de Eucharistie! Reflecteer hier de hele dag op. Hij geeft zichzelf, zijn eigen Lichaam, voor jou…


* Machteloze Vrijdag:
De Almachtige God maakt zichzelf machteloos om een offer voor jou, voor mij, te zijn.


* Nachtelijke Zaterdag:
Dood. Kou. Nacht. Christus ligt in het graf. Hij is gestorven. Er lijkt geen hoop meer te zijn. Leef deze zaterdag als de nacht.


* Wonderbare Paaszondag:
Al zijn wonderen, alles wat Hij heeft gedaan, deze hele week is gericht op één ding: dat Hij de dood OVERWINT! Ja, Hij maakt zichzelf machteloos om een offer te worden voor jou. Maar Hij overwint de dood, voor jou.

Ik nodig jou uit om deze Goede Week elke dag te lopen met Jezus, met wat Hij beleefde. Beleef jij iedere dag mee met Jezus?

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!