Hoi! Ik ben Laetitia en reuzeblij me te mogen voorstellen als nieuwe blogger voor Pure Womanhood. Nu Dietlinde het klooster in gaat, kom ik wat Vlaamse woorden rondstrooien op de website en het fantastische meidenteam versterken. Een hele eer!

In de rubriek “wie” stel ik me voor als een vreugdevol en optimistisch persoon, en dat ben ik ook. Toch wil ik onmiddellijk ook bekennen dat ik een enorme tobber ben. Ik pieker me suf over vanalles en nog wat: over alle taken die ik nog moet afwerken, over mijn baan als leerkracht Frans die eind deze maand zal beginnen, over de toekomst met mijn vriend en zelfs over de zorgen van de mensen rondom mij. Ik word soms knettergek van mijn eigen gedachtenmolen. Lisanne schreef er een heel mooie gastblog over, vol met waardevolle tips. Ik wil het vandaag eigenlijk hebben over de H.Eucharistie. Je zult misschien denken dat ik een rare sprong maak. Toch is het de H.Eucharistie die het meest getroffen wordt door mijn gepieker. Ik probeer, zo lang ik nog niet aan het werk ben, om elke morgen naar de H.Mis te gaan, maar ik merk dat ik me de laatste tijd helemaal niet kan focussen op wat er daar gebeurt. Nog maar net uit mijn bed, met kleine slaapoogjes en een hoofd vol zorgen over de dag die begint, lukt het me maar niet om het vanbinnen stil te maken en het wonder van de H.Eucharistie ten volle te beleven. Om er zelf mee aan de slag te kunnen gaan, heb ik mezelf eens serieus de vraag gesteld hoe ik dit probleem zou aanpakken. Misschien herken je dit wel.

Allereerst weet ik zeker dat Jezus zich verheugt over mijn komst. Hoe moe en ongeconcentreerd ik ook ben, ik heb wel de stap gezet om uit mijn bed te komen, naar de kerk te wandelen en het eerste halfuur van mijn dag aan Hem te geven. Dat is al heel wat! Wat een vreugde is het voor God om Zijn geliefde kind te mogen verwelkomen in Zijn huis. Toen er een tijdje geleden een paar mensen voor me baden, kregen ze het beeld van mij als klein, vrolijk rondhuppelend meisje. God de Vader keek glimlachend op me neer. Dat is hoe Hij de hele tijd naar ons, Zijn dochters, kijkt! 

Ten tweede is het super cool om Jezus te mogen ontvangen in de H.Eucharistie. Soms is het heel moeilijk om me te focussen, ik voel niets of denk dat ik mijn tijd een beetje zit te verdoen. Dan mag ik weten en erop vertrouwen dat Hij echt aanwezig is in de Communie en aan het werk is in mij. Mijn vriend zegt vaak dat ik straal wanneer ik de kerk uit loop en meestal heb ik dat zelf niet eens door. Daarom blijf ik ook naar de H. Mis gaan: omdat ik Jezus ontvang en mijn dag er dan heel anders gaat uitzien.

Afgelopen kerstvakantie was ik leiding op een katholiek tienerkamp. De tieners kregen een aantal tips mee om de Heilige Mis beter te kunnen vieren en ik heb er twee onthouden die ik graag zelf in de praktijk wil brengen. Ten eerste: het is een goed idee om op tijd naar de kerk te vertrekken. Zo kan je het even stil maken voordat de H.Eucharistie begint en alles wat je bezighoudt in Gods handen leggen. Ook wanneer je tijdens de H.Mis even niet goed oplet, kan je je verstrooidheid aan Hem geven. En ten tweede kan het je helpen om de lezingen van de dag op voorhand door te nemen. Als je aandacht dan weer verslapt, word je getriggerd door de woorden die je een halfuur eerder al gelezen hebt. Je onthoudt natuurlijk ook veel beter wat je twee (of meer) keren hoort en je kan steeds nieuwe dingen ontdekken in de Bijbelteksten.

Tot slot nog dit: je bent niet de enige. Zelfs paus Franciscus en ook heiligen zoals Theresia Van Lisieux, hebben bekend dat ze weleens verstrooid waren of zelfs in slaap vielen tijdens gebedsmomenten. Wees dus niet te hard voor jezelf. God houdt van ons, zonder dat we er iets voor in de plaats moeten doen, en het kan zelfs af en toe eens heerlijk zijn om als een kind in de armen van onze Vader in te dommelen. ?  

Je kan hier en hier nog blogs lezen over hoe je de H.Eucharistie goed kan beleven.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!