Wie is Maria?
Maria is allereerst de Moeder van Jezus. Ze heeft heel veel namen gekregen, maar boven alles was zij Jezus’ Moeder. Zij was door God uitgekozen om Jezus in haar schoot te dragen voor negen maanden en Hem daarna op de wereld te zetten. Het is logisch dat God niet zomaar de eerste de beste vrouw daarvoor uitkoos. Vanaf Maria’s conceptie (het moment waarop zij begon te groeien in de buik van haar moeder), heeft God haar voorbereid op haar bijzondere taak: door haar te beschermen voor alle zonden.


Wat is Maria’s rol in de Kerk?
Als moeder van Jezus is zij de belangrijkste vrouw in de Kerk. Ze heeft dan ook een bijzondere positie: ze wordt de grootste van alle heiligen genoemd. Maria bracht Jezus letterlijk naar de mensen door Hem op de wereld te zetten. Hiermee gaat ze nog altijd door: ze brengt nog altijd mensen naar Jezus toe. Wanneer we tot Maria bidden, vragen we dat ze onze gebeden aanvult en bij Jezus brengt. Jezus houdt namelijk zóveel van Zijn moeder Maria, dat Hij haar niets kan weigeren.

Heilige Louis Marie Grignion de Montfort zei iets als dit: ‘Wanneer we iets willen vragen aan God en we laten het eerst bij Maria langsgaan, pakt zij het in een mooi papiertje in en doet ze er een gigantische strik omheen. Dan gaat ze naar God toe en geeft Hem het pakje met onze vraag.’ God houdt heel veel van Maria: Hij heeft haar zelf uitgekozen en daarnaast heeft zij ongetwijfeld de allermooiste glimlach van alle mensen. Dus met die glimlach erbij, is de kans dat God haar iets zal weigeren heel klein. Dit betekent natuurlijk niet dat je dan zomaar alles zal krijgen, want soms is wat wij vragen, niet wat God voor ons wil. Maar Maria maakt ons gebed heel mooi schoon, veel mooier dan wij het kunnen maken en ze pleit voor ons bij God.

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!