Op zaterdag 2 oktober hadden we onze teamdag van Pure Womanhood, een dag van gebed, input en samenzijn. De kernboodschap: wees een Strong Woman of God en dat betekent: wees ook kwetsbaar.

SWOG

We begonnen de teamdag met het vieren van de H. Mis op het feest van de engelbewaarders. De H. Mis werd gevolgd door een moment van overweging met de priester, waarin hij anekdotisch vertelde over een moeder die tot haar zoon sprak (gesproken met een sterk Engels accent): “Als je trouwt, trouw dan met een SWOG, een Strong Woman of God.” We denken meteen aan een krachtige vrouw, die de dingen zo goed als perfect doet… Is dat een SWOG? Nee, we worden juist gevraagd om kwetsbaar en nederig van hart te zijn. Juist ook onze fouten erkennen, vergeving vragen en in afhankelijkheid met God leven. Iets wat ook terugkomt in Magnificat90, een weg in gemeenschap wat die dag aan het team werd gepresenteerd. Zeer binnenkort volgt hierover meer informatie! (Houdt de website, Instagram en YouTube in de gaten.)

 

Ruth en haar vertrouwen op de onbekende God

’s Middags mochten we meteen kijken naar het voorbeeld van een Strong Woman of God, bij de uitvoering van de Familiemusical Ruth. Het verlangen naar en de nederigheid ten opzichte van God komen sterk in Ruth naar voren. Boaz zingt zelfs in een lied ‘Moge de Heer, God van Israël je lonen, want naar Hem ben je kwetsbaar gekomen, onder zijn vleugels biedt Hij jou een toevlucht.’ (naar Ruth 2,12). Ruth laat zien dat we kwetsbaar, vol vertrouwen ons mogen verschuilen en toevertrouwen aan Gods vleugels en bescherming. Dat geloof in Gods grootheid, onze kleinheid en dat vertrouwen dat maakt ons tot een Strong Woman of God.

 

Een sterke vrouw wie zal haar vinden? Ze is meer waard dan edelstenen. (Spreuken 31,10)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!