Onderweg in de trein naar huis staar ik wat gedachteloos voor me uit. Ik lees wat appjes en wacht tot we aankomen op mijn eindstation. Wachten… Tja, eigenlijk vind ik dat nooit zo heel leuk. De tijd probeer ik te vullen door een boekje te lezen, wat muziek te luisteren of een spelletje te spelen op mijn telefoon. Wachten zie ik vaak als verloren tijd van de dag. Maar helaas, wachten hoort wel bij het leven. Niet alleen in de trein of in de rij in de supermarkt, maar ook op mijn toekomstige man…

Ongeduldig
Vaak weten wij single vrouwen wel dat we moeten wachten op het moment dat God ons de man gaat geven waar we naar verlangen. We weten dat God een groter plan heeft met ons leven. Toch is dat wachten niet altijd makkelijk. Het liefst weten we zo snel mogelijk met wie we gaan trouwen. We houden van duidelijkheid en we zijn misschien stiekem wel een beetje ongeduldig. Persoonlijk frustreert het wachten mij af en toe wel en kan ik daarvan ook best een beetje in de put raken.

In de Bijbel zijn verschillende verzen te vinden die gaan over wachten. Zo wordt in de brief aan de Korintiërs beschreven: De liefde is geduldig (1 Kor. 13:4). Ofwel, als je je toekomstige man lief hebt, ben je bereid om op hem te wachten. Een ander voorbeeld is wanneer Ruth en Naomi na het overlijden van Ruth’s man op zoek gaan naar een nieuwe man voor Ruth. Naomi zegt dan: Wacht, mijn dochter! (Ruth 3: 18). En niet te vergeten de alom bekende tekst uit het Oude Testament: Voor alles is een tijd (Pred. 3:1). Mijn toekomstige man komt vanzelf in mijn leven, wanneer de tijd daar rijp voor is.

Soms merk ik dat het ‘verplichte’ wachten mijn geloof en vertrouwen op God echt op de proef stelt. Misschien herken jij dat ook wel? Maar, zoals Kendall en Jones (2005) beschrijven, “Your faith during the ‘waiting periods’ pleases God. God is verheugd als Hij ziet hoe ik in mijn frustraties toch op Hem blijf vertrouwen.

Onderweg iets doen
Wachten wil niet zeggen dat je volledig passief moet zijn. Zoals ik in de trein een boek lees of wat muziek luister, zo zijn er ook dingen die jij onderweg naar je toekomstige man kunt doen. De periode vóór dat je je man vindt kan namelijk heel erg waardevol zijn. Maar dan moet je wel wat met deze tijd doen! Blijf niet voor je uit staren, maar ga vast ontdekken wie jij als persoon bent, hoe God jou ziet en wat voor man bij jou zou passen!

Enkele dingen die mij erg geholpen hebben (en nog steeds helpen) zijn boeken en gesprekken met mensen die mij goed kennen. Door deze boeken en gesprekken ben ik beter gaan begrijpen wie ik ben. Daarom wil ik je aansporen, ga een boek lezen, zoals De Fascinerende vrouw of  Lady in Waiting. Of als je nou niet zo’n lezer bent, dan kun je op Youtube ook verschillende filmpjes vinden over wat je zou kunnen doen in deze periode van wachten (bijvoorbeeld het filmpje dat hier onder staat (Engelstalig)). Verder wil ik je aanmoedigen om dingen te gaan doen die jij leuk vindt, bijvoorbeeld op een sport te gaan of bij een jongerengroep aansluiten. Maar bovenal: Blijf lekker kletsen met God! Hij zal jou veel duidelijk maken, over wie je voor Hem bent en hoe Hij jou ziet. En wie weet kom je gedurende deze ‘treinreis’ wel iemand tegen met wie je samen verder kunt reizen!

“Ik ken de plannen die Ik met u heb: ze hebben uw heil op het oog, niet uw onheil, en bereiden u een hoopvolle toekomst.” – Jer. 29:11

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!