Een dagje zeilen, een voetbalwedstrijd in een groot stadion kijken, naar de musical Soldaat van Oranje gaan en een nachtje slapen in een 4-sterrenhotel. Dit zijn zomaar wat dingen die ik ooit een keer in mijn leven zou willen doen. Toevallig heb ik deze dingen het afgelopen jaar ook waar mogen maken! En mijn grootste droom gaat nog komen. Ik vlieg namelijk komende donderdag naar Australië!

Vorig jaar, in het laatste jaar van mijn master, kreeg ik sterk het verlangen om mijn relatie met God meer te verdiepen. Net als jij besteedde ik echt wel aandacht aan mijn geloofsleven, maar ik wilde graag een wat langere tijd met God bezig kunnen zijn en echt dieper met Hem in gesprek kunnen gaan. Daarnaast wilde ik heel graag iets meer van de wereld zien. Deze beide wensen zullen werkelijkheid worden, want ik zal vanaf 14 september een Discipleship Training School (DTS) gaan volgen.

Wat is een DTS?
Nu vraag je je misschien af: Wat is dat dan, een DTS? Ik zal even kort uitleggen wat ik ga doen. Grofweg bestaat de DTS uit twee delen, namelijk een ‘lecture phase’  en een ‘outreach phase’. De ‘lecture phase’ duurt drie maanden en bestaat uit lessen van verschillende sprekers over geloofsonderwerpen, zoals ‘het Vaderhart van God’ en ‘Vergeving’, om meer over ons geloof te leren. Deze lessen vinden plaats in een klas van ongeveer 10 studenten in Wollongong, Australië. De ‘outreach phase’ duurt twee maanden. In deze twee maanden zal ik samen met mijn klas naar een ontwikkelingsland gaan om de mensen daar te vertellen over Gods Liefde voor hen. We weten nog niet welk land dit zal zijn, want ja, het onbekende is natuurlijk ook deel van het avontuur!

Nu is de tijd!
Sinds ik gewerkt heb met volwassenen die door hersenletsel getroffen zijn, heb ik besloten om niet langer te blijven steken in enkel dromen. God heeft geweldig dromen voor ons, die wij, dankzij Hem, nu waar kunnen maken. We hoeven niet te leven in angst, want dat is niet wat God van ons vraagt. Er staat regelmatig in de Bijbel: Wees niet bang! Maar we hoeven ook niet lui en afwachtend te zijn. Nu is de tijd! De tijd om te leven. Om Gods en jouw dromen waar te maken.

Kleine en grote dromen
Misschien heb jij ook wel dromen of wensen. Dingen die je graag nog zou willen doen. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals je vriendin bezoeken die ziek is, of dat ene project starten waar je al zo lang mee in je hoofd zit. Maar het kunnen ook grote dromen zijn, zoals iets oprichten, of een boek schrijven. De kleine wensen zijn vaak haalbaar en toch laten we ze vaak niet in vervulling gaan. Waarom eigenlijk niet?

We kunnen samen met God onderscheiden wat Zijn kleine en grote dromen zijn voor ons leven, en Zijn dromen onze dromen mogen worden. Voor de kleine kunnen we iedere ochtend even de tijd nemen met God om aan Hem te vragen wat Hij van ons wil. Voor de grote dromen kunnen we misschien een keer een dag of een weekend de tijd nemen om met Hem na te denken over onze toekomst. Waar ben ik goed in, wat zijn mijn mogelijkheden, wat is het goede om te doen, en bovenal: Wat vraagt Hij mij om te doen?

Wacht niet langer! Maak Gods droom waar
Ook Prediker spoort ons aan om het beste uit onze jeugd te halen. Er staat in Prediker 11: 8-9 “Hoe lang iemand ook leeft, laat hij genieten van elke dag en bedenken dat er nog donkere dagen genoeg zullen zijn en dat alles wat daarna komt ijdel is. Jongeman, geniet van je jeugd en neemt het ervan zolang je nog jong bent.” Dit betekent niet dat we als losbollen moeten leven, zonder na te denken. We moeten ons verstand gebruiken en blijven nadenken over wat goed is. Maar hier in: wees niet bang om kleine en grootse dromen waar te maken. God heeft geweldige dromen voor ons, en wij mogen samen met Hem deze dromen waar maken. Plan vandaag tijd in en denk na: wat is Gods droom voor mij? Wacht dan niet langer en maak hem waar!

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!