Momenteel zit ik in een hele drukke periode wat betreft mijn studie. Ik ben nu bezig met stagevoorbereidingen, na de stage heb ik heel wat deadlines voor andere taken en meteen daarna beginnen mijn examens. Er lijkt geen einde aan te komen en dat merkte ik de laatste tijd ook aan mijn humeur!

De sfeer in de lessen en tussen de lessen door lijdt er ook onder: iedereen heeft te veel te doen en te weinig tijd. Ik liet me erin meeslepen: ik deed volop mee met klagen en zeggen hoe erg het allemaal was … In mijn huis merkte iedereen dat er iets aan de hand was, dat ik het druk had en de moed had laten zakken. Ik liet me best wel gaan in zelfmedelijden.

Maar: vorige week hadden we een bezinningsavond (een avond om even stil te staan bij hoe je relatie met God was de afgelopen tijd) met een meditatie over christelijke blijdschap en eindelijk ging ik weer de diepte in met God. Een hele periode was ik zelfs in mijn gebed alleen maar aan het klagen omdat ik het niet meer zag zitten. Ik probeerde het wel in Gods handen te leggen, maar als ik dat dan had gedaan, begon ik meteen weer te klagen! Nu besefte ik dat dit echt geen nut had: het hielp me helemaal niet vooruit en het hielp ook niemand anders vooruit.

God vroeg me om ondanks alles mijn vreugde terug te vinden: om in de les, in mijn huis, in mijn gezin ondanks alles vreugdevol te zijn. Zo kon ik getuigen dat er meer is dan enkel deze stress en dit leven. Ik heb namelijk het geluk te weten dat God me leidt en boven dit alles staat.

Dat was weer een mooie les die God me leerde en waar ik echt aan wilde werken. Ik was geen getuige van Christus’ liefde door mee te doen met de rest en me te laten leiden door de negativiteit. Ik ben wel een getuige van Zijn liefde als ik, ook in alle drukte, toch Zijn vreugde kan uitstralen. Zo kan ik ook anderen misschien weer wat blijer maken, hen helpen te relativeren … Dit is mijn missie voor de komende tijd. Uiteraard zal het druk zijn en zal ik af en toe ook eens met iemand erover praten, want het opkroppen is geen goed plan, maar ik wil eigenlijk het liefst dat mensen niet meteen aan me zien hoe druk het is. Dan kan ik tonen dat ik geleid word door Iemand Die het allemaal in Zijn handen heeft!

Een aantal jaren geleden mocht ik heel bijzonder ervaren hoe die vreugde echt een stukje toont van mijn geloof. Een meisje van mijn klas kwam opeens naar me toe en zei: ‘Wij krijgen vaak zomaar wat we aan onze ouders vragen en jij hebt veel minder al die nieuwe dingen die voor ons zo belangrijk lijken…  en tóch zie je er zo gelukkig uit! Ik heb daarover zitten nadenken en vroeg me af of dit misschien door je geloof komt.’ Tja … als dat geen bewijs is van de bovennatuurlijke kracht van de vreugde! 🙂

Als ik toch weer in die negativiteit terecht kom de komende tijd, wil ik wanneer ik het opmerk, even sorry zeggen tegen God en rechtzetten wat ik zei. Bijvoorbeeld door heel eenvoudig te zeggen dat het allemaal wel voorbijgaat, dat ik het wel overleef … met een glimlach erbij! 🙂 ’s Avonds wil ik dan even terugkijken op hoe het gegaan is met mijn vreugde, om zo te kunnen blijven groeien.

Voor alle anderen die druk bezig zijn: veel zegen, ik bid voor jullie en laat jullie niet ontmoedigen! ‘De vreugde die de Heer u geeft, is uw kracht.’ (Nehemia 8, 10)

Liefs!
Dietlinde

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!