Valentijnsdag. Terwijl het merendeel van de wereld op 14 februari elkaar hun liefde toont gaat heel Katholiek Nederland naar de kerk voor een askruisje. Niet te geloven, de rozen lijken op de 14de wel twee euro duurder. De restaurants zitten propvol waardoor je geen privé gesprek kan voeren en de postbodes hebben het druk, want er moeten torrenhoge postzakken worden verspreid. Zo commercieel allemaal, ik heb er niets mee…

Een paar weken voor Valentijnsdag heb ik elk jaar hetzelfde gesprek met Maarten. “Binnenkort is het weer Valentijnsdag, hier doen we niets mee hè?” en altijd is de reactie: “Nee, we kunnen beter een ander keertje uit eten gaan, of elkaar verrassen met een mooie bos bloemen of een lekker biertje”. En terwijl dat gesprek na hooguit twee minuten weer afgesloten wordt gaan we weer onze eigen gang.

De Marriage week, een week voor Valentijnsdag. Deze week is in de wereld geroepen zodat (getrouwde) stellen weer  tijd voor elkaar gaan maken. Er worden etentjes georganiseerd, door heel Nederland zijn workshops te doen en op internet www.loveup.nl kan je tips vinden hoe je op een creatieve manier meer tijd kan besteden aan elkaar.

Zoals ik al eens eerder heb geschreven, hebben Maarten en ik één keer in de week een huwelijksavond. De dinsdag is de avond waar niemand tussen kan komen. Je moet dan ook echt niet even spontaan langs komen, want dan wijzen we je gewoon weer de deur. Tijd samen, heerlijk! Alleen heb ik het gevoel dat deze avonden een beetje in een sleur zijn gekomen. Ik weet het nog goed; bij de Pre-Marriage course zeiden ze het nog, plan een moment in waarop je tijd samen hebt. Ga leuke dingen doen, wees creatief.
Deze momenten staan wekelijks in onze agenda gepland, heel soms komt het voor dat we de dinsdagavond voor een andere avond moeten verruilen, maar er staat standaard één huwelijksavond in de week gepland. Waarom dan die sleur?

We waren net getrouwd toen we bedachten dat we ombeurten de huwelijksavond moesten invullen. In de agenda staat wie welke avond moet bedenken, zodat er niets mis kon gaan. Heerlijk spontaan een avondje naar het strand, salade mee en genieten maar. Of lopend naar de bioscoop, even langs de winkel om een zak chips te kopen , waar we allebei niet zonder kunnen. Met de trein naar Leiden, waar we heerlijke pizza eten en een wijntje drinken. We waren zo creatief!
In april zijn we drie jaar getrouwd, maar nu zijn we moe als we dinsdag thuis komen van werk. We overleggen wat we gaan doen en we komen meestal uit op een spelletje Carcassonne of een filmpje kijken met een plaid op de bank. Erg knus en burgerlijk natuurlijk, maar waar is het enthousiasme voor onze huwelijksavond gebleven?

Valentijnsdag, misschien toch een goed moment om terug te blikken naar het afgelopen jaar. Onze liefde vieren en beseffen dat het op stap gaan met elkaar meer energie oplevert dan op de bank een filmpje kijken. Gezien Valentijnsdag net op Aswoensdag valt, vierden wij op dinsdag vast Valentijnsdag. Voor ons geen carnavalsmuziek en verkleden, maar samen op stap en nieuwe afspraken maken voor het komende jaar. Goede gesprekken voeren en misschien wel een klein doosje Lego of een biertje kopen. Gewoon om te laten zien dat we van elkaar genieten en dankbaar zijn voor de tijd die achter ons ligt, vooruit kijkend naar de momenten die nog gaan komen en vooral om onze liefde te vieren:)

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!