“Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest van God in u woont? (…) Want de tempel van God is heilig, en die tempel zijt gij.” (1 Kor. 3, 18-17)

Dit vers heb ik al vaak gelezen en gehoord, maar ineens drong er laatst iets tot me door.

Ik ben Gods tempel.
Ja. Hij heeft mij gemaakt. Perfect, precies zoals Hij mij heeft gewild. Die ene moedervlek op mijn wang, de blauwe kleur van mijn ogen, die ene scheve teen. Hij heeft mij helemaal gemaakt. En, omdat God mij heeft gemaakt, ben ik Zijn tempel. Wat betekent dat? Ik ben kostbaar. Ik besta uit: mijn hart, mijn lichaam, mijn eigenschappen, mijn uiterlijk, etc! Elk stukje hiervan is kostbaar en perfect. En met mijn hele “ik”, welke Hij aan mij heeft gegeven, mag ik God vereren, danken en aan anderen laten zien!

De Geest van God woont in mij.
Dit betekent dat God in mij is, in mij leeft. Maar laat ik dat ook toe? Als ik Hem toelaat in mij, dan mag ik er op vertrouwen dat Hij mij helpt in keuzes die ik moet maken, maar ook in alle kleine dingen in het leven. Als ik een spannende keuze moet maken, dan kan ik tegen Hem zeggen: “God ik doe het met U, dus ik vertrouw erop dat U ervoor zorgt!” Ook al kan ik Hem niet horen of voelen, Hij woont en is in mij. Altijd.

De tempel van God is heilig, en die tempel ben ik!
God is heilig. Hij heeft de tempel gemaakt. En ik ben die tempel! Wauw. Dat betekent dat ik mijn lichaam en mijn ziel ook zo mag behandelen. Hoe? Ik mag dankbaar zijn voor hoe God mij heeft gemaakt. Mijn persoonlijkheid, mijn hart, mijn lichaam, mijn linker teentje heeft Hij prachtig gemaakt. Alle onzekerheden worden aangepraat door de wereld om mij heen. Daarom mag ik deze onzekerheden steeds aan God teruggeven, zodat Hij mij weer de waarheid kan laten zien. De wereld zegt: ‘Je bent pas iemand als je heel dun bent, als je geen vlekjes op je huid hebt, als je slim bent, als je veel geld verdient.’ God zegt: ‘Je bent prachtig en perfect, omdat Ik je heb geschapen. Omdat ik van je houd.’

Als ik naar mijzelf en anderen om mij heen kijk, dan is dit denk ik een struggle van iedere vrouw. Wij voelen ons nooit genoeg. Wij zijn nooit perfect genoeg voor deze wereld. Laat je niet naar beneden halen door deze leugens. Op het moment dat deze gedachten bij mij opkomen dan ga ik terug naar dit vers. Dan bedenk ik dat God mij precies zo heeft gewild. En dan dank ik Hem hiervoor. In plaats van tegen God te zeggen: ‘God U hebt gefaald, want ik ben niet dun genoeg’, kan ik Hem danken dat Hij mij heeft gemaakt. Dat Hij van mij houdt, omdat ik Chiara ben, en niet omdat ik toevallig goed kan leren of zingen.

Liefs,
Chiara

God zegt tegen jou: “Ik houd van je. Onvoorwaardelijk. Het gaat er niet om wat je doet. Het gaat er om dat je bent. Mijn kind, kom bij Me. Kruip in mijn armen met al je verdriet. Met al je onzekerheden. Ben je vergeten wat Ik voor je heb gedaan? Hoe Mijn Zoon voor JOU heeft geleden. Hij heeft al jouw pijn en onzekerheden al voor je gedragen. Geef ze maar aan Mij. Dan kan Ik je weer met Mijn Liefde vullen. Mijn liefste Dochter, Ik houd zo intens veel van jou! Kom in mijn armen en Ik zal je niet loslaten, nooit!”

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!