God doet altijd wat Hij belooft, we kunnen Hem echt vertrouwen. Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt. Kijk maar naar het verhaal van Sara, de vrouw van Abraham.

Er kwamen reizigers langs, en omdat Sara een goede huisvrouw was, ontving zij de gasten in hun huis en maakte voor hen een lekkere maaltijd klaar. Terwijl ze zaten te eten en te praten met Abraham, ging Sara weer aan haar taken, maar was ondertussen half aan het meeluisteren met het gesprek van de mannen. Hoorde ze daar nou haar naam? “Volgend jaar kom ik rond deze tijd weer langs en dan zal Sara een zoon hebben.”

Sara schudde haar hoofd en lachte in zichzelf. Wat een sterke verhalen. Ze dacht dat de man een grote praatjesmaker was. Ze was nota bene negentig, als hij dit nou vijftig jaar eerder gezegd had…

Maar het enige wat de man, en wat ook God van ons vraagt, is geduld en vertrouwen. Niets is voor Hem onmogelijk! Zijn Woord is betrouwbaar. En inderdaad. Een jaar later had Sara een baby: Isaak. Hij is een grote leider van het volk Israël geworden.

Deze Bijbelpassage is te vinden in Genesis 18:1-15.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!