‘Ik bid iedere dag de rozenkrans’ hoor ik wel eens. Zelf probeer ik ook regelmatig de rozenkrans te bidden, maar als ik eerlijk ben, lukt mij dit niet altijd. Daarom heb ik afgelopen maand, in de Mariamaand, extra aandacht besteed aan het bidden van de rozenkrans. Ik heb nieuwe inspiratie opgedaan, die mij heeft geholpen bij het bidden. In deze blogpost deel ik deze inspiratie graag met jou.

 

Tijdens het bidden van de rozenkrans bid je een aantal keer het Weesgegroet. Daarbij overdenk je een gebeurtenis uit het leven van Jezus. Het bidden van het Weesgegroet achter elkaar maakt de rozenkrans tot een meditatief gebed, dat je helpt te concentreren op de levensgebeurtenissen van Jezus. Met het bidden van de rozenkrans geef je Maria de mogelijkheid om je te vormen naar de gelijkenis van haar Zoon. Soms vind ik het moeilijk om de rozenkrans te bidden. Ik kan mij niet altijd concentreren. Ik vergeet dan dat gebed een strijd kan zijn (zie de Catechismus van de Katholieke Kerk, onder nummer 2725). Dat is de reden dat ik soms ‘lauwheid’ ervaar in het gebed. Heb jij soms ook moeite met het bidden van de rozenkrans? Stop dan niet met bidden! Het is belangrijk om door te zetten in het gebed. Om je hierbij te helpen, deel ik hieronder drie tips, om de rozenkrans vaker én beter te bidden.

 

Tip 1


Mijn eerste tip is om Maria en Jezus te vragen om je te helpen bij het bidden van de rozenkrans
. Maria wil ons helpen bidden. Zij wijst altijd naar haar Zoon. Ik heb afgelopen maand op een avond aan Maria gevraagd of zij mij wil helpen om de rozenkrans te bidden. Nou, je raadt het nooit: de volgende morgen had ik zin om de rozenkrans bidden! J

 

Tip 2

Mijn tweede tip is het lezen van de apostolische brief van paus Johannes Paulus II over de rozenkrans. Het gaf mij nieuwe inspiratie om de rozenkrans te bidden, omdat deze brief mij herinnerde aan de schoonheid en de kracht van de rozenkrans. De H. paus Johannes Paulus II geeft een diepe uitleg over de betekenis van de rozenkrans. Bovendien schrijft hij over zijn persoonlijke ervaringen met dit gebed. Hier is de link naar de brief.

 

Tip 3

Mijn derde tip is het bekijken van het onderstaande filmpje. Ik kwam dit filmpje tegen op YouTube.

De zuster in dit filmpje deelt twee wonderverhalen over de rozenkrans. Het zijn eigenlijk maar twee voorbeelden van wat de rozenkrans kan bewerkstelligen, als je jouw intenties via dit gebed geeft aan Maria. Zij kan dan voor jou bidden bij de Heer. Na het filmpje wilde ik meteen de rozenkrans bidden. Hopelijk is het filmpje ook inspirerend voor jou.

Laten wij proberen om vaker de rozenkrans te bidden. Als wij dan de rozenkrans bidden, laten wij de levensgebeurtenissen van Jezus dan overwegen in onze harten, met liefde en geloof.

 

“Abandon yourself in the hands of Mary. She will take care of you.”
Heilige Pater Pio

 

 

Kijk hier voor meer informatie over het bidden van de Rozenkrans.

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!