Lieve lezeressen,

De laatste tijd kom ik ineens vaak het woord radiant tegen. En dan vooral met de boodschap dat meisjes zo mooi zijn als ze radiant zijn. Eerst zei het me niet zo veel, vooral omdat ik niet precies wist wat het betekende. Nou, ik heb het eens opgezocht, en het betekent ‘stralend’. Hmm, hoe straal je? Heeft iemand wel eens tegen je gezegd dat je straalt? Ik vind dat persoonlijk altijd een van de mooiste complimenten die iemand me kan geven. Als ik eens terugdenk aan wanneer mensen dat tegen me gezegd hebben, komen er 2 specifieke momenten in me op. Een keer was het op het einde van een kamp, (4U! voor degenen die het kennen), waarin ik de aanwezigheid van God heel diep ervaren had. Bij het afscheid nemen zei iemand tegen me: je straalt helemaal! De tweede keer was onlangs, toen ik iemand sprak die ik een tijd niet had gesproken, en ik vertelde een beetje over hoe het met me ging, over mijn dochter, mijn vriend, hoe leuk die twee samen kunnen opschieten en hoe goed het eigenlijk allemaal gaat. Toen zei de ander ook: ‘Je straalt helemaal!’

Maar wat maakt nou dat ik straal? Een diepe vreugde, die (denk ik) voortkomt uit het besef dat iemand van wie ik hou, ook van mij houdt. Als ik dat besef, hoe kan ik anders dan een grote lach van oor tot oor op mijn gezicht krijgen? Liefde is het mooiste wat er is, wij zijn geschapen uit liefde en om lief te hebben. Iedereen hier op aarde wordt liefgehad. Altijd, iedere dag! Nota bene door jouw Maker! Degene die jou alles geeft. Als ik er zo over nadenk wordt mijn vreugde alleen maar groter. Probeer er ook eens even bij stil te staan. Hoe kan ik niet van God houden? En hoe kan ik niet stralen van vreugde, bijna barsten zelfs, als ik weet dat Hij mij onvoorwaardelijk liefheeft!? De vreugde die mijn vriend aan mij geeft door mij lief te hebben is al zo groot, maar dat is nog niets vergeleken met de liefde die God aan mij geeft! Hij houdt meer van ons dan welk mens dan ook ooit zou kunnen. En dat is een enorme troost. Geen mens kan perfect liefhebben, maar God kan dat wel.

Dit is precies de gedachte die ons radiant maakt. Ik denk dat dit dat element is waarvan mensen zeggen: goh, dat meisje heeft iets bijzonders, maar wat? Dat bijzondere, dat is de vreugde die je ervaart door Gods Liefde in jou! En dat is ook een enorm mooie manier om te getuigen van Zijn liefde. Zonder dat je moeilijke discussies aan hoeft te gaan, zonder dat je op een kistje op straat moet gaan staan. Nee, wees blij om de Liefde die Hij jou iedere dag geeft, ontvang hem met je hele hart en geef die door. Wees een lichtje in de donkere dagen, blijf lachen, ook al is het somber buiten, want Hij houdt van jou! Dat is wat ik je mee wil geven in dit blog. Geef Zijn liefde door, door Hem uit te stralen. Zelfs als je Zijn Liefde op het moment niet voelt, als er veel dingen in je leven zijn die je vreugde bedrukken, mag je erop blijven vertrouwen dat Hij je wel degelijk liefheeft, en dat Hij je kracht geeft om door alle problemen heen wél weer Zijn Liefde te voelen! Als je hier echt in vertrouwt zullen deze problemen je niet ontmoedigen, maar je juist nóg vreugdevoller maken als je Zijn Liefde weer echt ervaart.

Echt waar, probeer deze gedachte je helemaal eigen te maken, helemaal te integreren in je leven. Op den duur geeft het je een heel dankbare, blije houding. En lachend ben je zoveel mooier!

Liefs!
Lidwine

Those who look to Him are radiant; their faces are never covered with shame.” Ps. 34:5

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!