De kerstboom staat, er hangt een jurkje in de kast en de ideeën voor het kerstdiner staan op papier. Bijna klaar om Kerstmis te vieren.

Voor in de advent heb ik een boekje met overdenkingen en gebeden om deze tijd van het jaar meer te beleven. Maar het lukt niet. Regelmatig vergeet ik het. Geen tijd zou ik bijna zeggen, maar de overdenkingen kosten eigenlijk maar 5 minuten. Waarom lukt het niet?

De vreugde van Elizabet
Elizabet had alle tijd om Jezus te verwelkomen. Toen Maria naar Elizabet ging om haar nicht te ontmoeten was het huis vol van verwondering en blijdschap. Elizabet, al zo lang wachtend op een kindje, begroette Maria en het kindje sprong op in haar schoot (Lukas1:41). Wat een vreugde moet daar geweest zijn. Het wonder was ongekend. Elizabet, een wat oudere vrouw, in verwachting van een kindje. Haar nichtje in verwachting van de Messias. Elizabet, vervuld door de Heilige Geest riep met luide stem: “Gezegend ben jij onder de vrouwen en gezegend is de vrucht van je schoot” (Lukas 1:42). Samen hebben ze de tijd genomen om God te danken en een lied te zingen voor God.

Met verlangen lees ik in de Bijbel hoe vreugdevol het moet zijn geweest. De vreugde om de Messias, het wonder in Maria’s buik. Ze is helemaal klaar om haar Redder te ontmoeten. Terwijl ik dit lees vraag ik me af of ik klaar ben om mijn Redder te ontmoeten. Terwijl mijn hoofd vol zit met recepten, een boodschappenlijstje en een to do-lijstje, merk ik dat ik helemaal vergeet waar het werkelijk om gaat.

Mijn Redder wordt geboren
Ook ik mag opspringen van vreugde en vol verwondering God danken, omdat mijn Redder wordt geboren. God prijzen voor zijn grote geschenk. Mijn Redder wordt met Kerstmis geboren, hoog tijd dus om meer tijd door te brengen met Hem, zodat ik klaar ben om Hem te ontmoeten.

Maar hoe ga ik dit doen, naast alle drukte van deze tijd? Laatst vertelde iemand mij dat ze regelmatig met Jezus eet. Gewoon aan tafel, tijdens het eten, even praten met Hem. Waarom niet, eten is immers iets wat we nodig hebben en er tijd vrij voor maken is niet ingewikkeld. Ik ga proberen om tijdens het eten even niet mijn telefoon of een boek te pakken, maar gewoon in alle rust en stilte praten met Hem. Ik kan het boekje van de adventsoverwegingen erbij pakken, en zo tijdens het eten de tijd nemen om de gedachten ook eens echt te overwegen. Misschien dat ik dan langzaam een tikkeltje vreugde voel van het prachtige feest wat we mogen gaan vieren.

Jouw Redder wordt geboren
Niet alleen mijn Redder wordt met Kerstmis geboren, maar ook de jouwe.
Ben jij klaar om Hem te ontmoeten? Heb jij alles gedaan om je voor te breiden op de komst van jouw Redder?

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!