Wij hebben net het feest van Onze Lieve Heer Hemelvaart gevierd: Jezus Christus die met lichaam en ziel naar Zijn vader in de hemel is opgestegen. Toen ik klein was en mijn moeder vertelde wat Hemelvaartsdag inhield werd ik altijd verdrietig, ik dacht dat Jezus nu weg was uit mijn leven en nooit meer terug zou komen.
Gelukkig besefte ik, naarmate ik ouder werd, dat het helemaal niet zo is. Ik bouwde langzamerhand een hechte band met Hem op en ervoer Jezus veel meer in mijn leven. Voor mij is bidden nu iets vanzelfsprekends geworden.

Ik vroeg me af hoe anderen God ervaren: op dezelfde manier als ik? Of toch helemaal anders? Ik ging op onderzoek bij 5 jongedames, elk in een andere situatie.

Monique (foto midden boven): Ik ben best onzeker geweest over mezelf. Dit is een grote zwakte & valkuil voor mezelf. Maar juist in deze zwakte zie ik God terug in mijn leven. Wanneer ik naar de Aanbidding ga en erbij stil sta dat Jezus écht aanwezig is in het Allerheiligste, word ik overspoeld door Zijn liefde. Iedere keer wanneer de twijfel weer bij mij opkomt, wil ik teruggaan bij God en mezelf eraan herinneren dat God van mij houdt zoals ik ben.

Joesra (foto links onder): Bij het bidden kan ik nooit mijn aandacht alleen bij het gebed houden. Ik heb geleerd mijn gebeden op te schrijven. Dat geeft mij kalmte en rust. Ik lees vaak terug wat ik heb opgeschreven. Ik vroeg bijvoorbeeld een keer dat God mij een teken gaf voor het oplossen van een bepaalde situatie. Toen ik dat stukje later teruglas, besefte ik dat God me precies op dat moment een teken aan het geven was. Soms duurt het eventjes voordat ik antwoord krijg op mijn gebed: juist op die momenten bid ik om geduld. Ik heb gemerkt dat mijn geduld en mijn vertrouwen enorm zijn gegroeid.

Richella (foto links boven): Volgend jaar met Pasen word ik eindelijk gedoopt, iets waar ik al 2 jaar op wacht. Ik wist 2 jaar geleden al dat Jezus van mij hield, maar ik moest nog groeien in mijn liefde voor Hem. Jezus heeft mij nu opnieuw geroepen en nu is het een beter moment! In mijn voorbereiding op het doopsel ontdek ik God heel erg in mijn leven. Voor mij was bidden nog nieuw, ik voelde mij nog een ‘nieuweling’, maar langzamerhand leerde ik een band met Hem op te bouwen. Ik bad om iets en kreeg antwoord. Jezus is in elk leven aanwezig, Hij luistert naar elk persoon en leeft in ieder van ons. Wij met z’n allen zijn van God, kinderen van God!

Door Jezus persoonlijk geroepen worden, wat wil je nog meer? Het kan soms moeilijk zijn om “ja” te zeggen tegen een roeping maar wij kunnen hier het voorbeeld nemen van onze lieve Moeder Maria, zij heeft ook “ja” durven zeggen.
Een roeping accepteren vergelijk ik soms met iemand blind vertrouwen. In menselijke ogen lijkt het soms gekkenwerk, maar God weet wat goed voor ons is! Uiteindelijk “ja” durven zeggen tegen God, in blind vertrouwen, geeft ons het gevoel van voldoening. Jezus roept ons elke dag weer opnieuw, ook voor de allerkleinste dingen. Ik merk hierdoor dat ik genoeg aandacht krijg van Hem. Zijn zorgen en Zijn liefde voor mij zijn aanwezig, ook al zie ik Hem niet met mijn ogen.

Aura (foto rechts boven): “Ik ontvang veel liefde van God en ook van mijn 2 dochters. Soms komen mijn dochters met een antwoord over wat ik heb gebeden. Dat is voor mij een groot bewijs van Gods aanwezigheid onder ons.’

Juliana (foto rechts onder): “Ik ben ervan overtuigd dat alles gebeurt om een reden. Hij is dé reden. God is de reden. Dus als er iets gebeurt, of het nou goed of slecht is, dan vertrouw ik erop en geloof dat het van Hem komt.” 

Vertrouwen, dat is het sleutelwoord. Vertrouwen dat God in je leven aan het werk is. Vaak zeggen mensen dat ze God niet voelen, ze ervaren Zijn aanwezigheid niet, bijvoorbeeld omdat ze nog nooit antwoord gekregen hebben op hun gebed. Maar Jezus regeert en leeft in elk leven, op heel veel verschillende manieren. Het is de kunst om Hem te zoeken, om ons hart voor Hem open te stellen.

 “Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken.” – Jeremia 29:13     

Dus ook al is Jezus nu weg uit ons zicht, Hij blijft dicht bij ons. Hij heeft ons echt niet achter gelaten! Hoe ervaar jij God in jouw leven?

Gods zegen,

Jessica

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!