Onlangs heb ik, tezamen met zeven andere vrouwen, 90 dagen lang meegedaan aan Magnificat 90 om dichter naar God te groeien. Een 90 daagse reis speciaal voor vrouwen. Vanaf december 2021 wordt dit uitgegeven en kan iedere vrouw, samen met andere vrouwen, deze 90 daagse reis beleven. Hieronder vertel ik mijn ervaringen met Magnificat 90.

 

Wat is Magnificat 90?

Het doel is om jouw band met God te versterken. Dit doe je in een klein groepje met andere vrouwen. Het programma is gegrondvest op drie pilaren: gebed, gemeenschap en vasten.

 

Mijn persoonlijke ervaringen

 

Hierboven zie je mijn Magnificat 90 groepje! Ik zit links, 1e plekje, met gestreepte shirt. 🙂 

Magnificat 90 heeft mij veel gebracht. Het is mooi hoe je handvaten krijgt om 90 dagen lang alles in jouw dagelijks leven met Jezus te beleven. Ook vond ik het mooi om het vasten op te dragen voor bepaalde personen en voor mijn specifieke intenties. Daarnaast vond ik het geweldig om het boek “Geloven in de liefde” te lezen. Wat is dit een goed boek, zeg! Het heeft mij geholpen om mijn relatie met God te verdiepen.

Iedere dag God prijzen

 Daarnaast vond ik het mooi om iedere ochtend op te staan en om, ongeacht hoe ik mij voelde, het Magnificat te bidden. In het begin was het moeilijk, omdat ik niet altijd in de stemming was om God te prijzen. Maar op een gegeven moment begon ik hiervan de waarde te ontdekken. Tezamen met het dagelijkse stille gebed, heeft het Magnificat mij geholpen om door de dag heen momenten rust en blijdschap te ontdekken. Ook in de momenten dat ik het druk had of even niet zo vrolijk was.

 

Mooie momenten

In de laatste weken begon ik het stille gebed steeds meer te waarderen. Ik herinner mij één moment waarop ik inzag wat een verschil die 15 minuten stil gebed per dag maken. Af en toe maakte ik geen tijd voor het stille gebed. Op de dagen dat ik hier wel tijd voor maakte, merkte ik dat ik rustiger was. Ik kon alles wat er mijn dagelijks leven gebeurde, beter delen met Jezus. Zo kon ik samen met Jezus aan mijn scriptie werken en het werk opdragen aan Hem.

Wat mij bij blijft, is een tekst uit het boek ‘Geloven in de Liefde’. Ik las hoe je, volgens de H. Thérèse, je ‘kleinheid’ mag omarmen. Wegblijven van alles wat in deze wereld ‘schittert’ en, door jouw zwakheid te omarmen, je te laten optillen door Jezus. Dat is de ‘lift’ die de H. Thérèse gebruikt. De lift naar heiligheid. Mooi, niet?

Een ander mooi moment beleefde ik ook tijdens het lezen in het boek. Ik was druk met mijn scriptie en wist niet hoe ik verder moest. Ik besloot even weg te gaan van mijn bureau en tijdens mijn stille gebedstijd een stukje uit het boek te lezen. Ik las precies op dat moment dat, in de tijden dat jij niet weet wat of hoe je iets moet volbrengen, Jezus tegen je zegt: ‘Laat Mij het doen’. Ik mocht Hem uitnodigen om samen met Hem aan mijn scriptie te werken. Zo had ik er eerder nog nooit over nagedacht. Prachtig!

 

Jouw ‘buddy’

Je doet het niet alleen. Iedere dag mag je contact hebben met jouw ‘buddy’ (één van de dames uit jouw groep). Ik vond het fijn dat er iemand was waaraan ik iedere dag kon vertellen hoe het mij afging. Zij hield mij ook scherp, door bijvoorbeeld te vragen of ik mijn gebedstijd voor die dag al had ingepland. Daarbij vond ik het mooi om te proberen mijn buddy te helpen in haar relatie met God.

Hiernaast heb je iedere week contact met alle dames van de groep en deel je gebedsintenties met elkaar. Het idee dat zij allemaal voor jou bidden, geeft je kracht. Het is echt een ‘zusterschap’ die je mag beleven. Je bent zussen in Christus.

 

Jij kunt deze reis ook gaan!

Ik raad het iedere vrouw aan om te starten met dit programma. Hoe gaaf zou het zijn als het komende jaar veel vrouwen in heel Nederland iedere dag God prijzen met Maria’s lofzang? Net zoals Maria, mogen wij in deze drukke, onzekere wereld ons richten op God met de woorden:

“Hoog verheft nu mijn ziel, de Heer. Verrukt is mijn geest om God, mijn Verlosser!”

 

Alle informatie vind je op www.magnificat90.nl

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!