Lieve lezeressen,

Het onderwerp zuiverheid is voor mij een belangrijk onderwerp op dit punt in mijn leven. Een aantal jaar geleden heb ik een zuiverheidsring mogen ontvangen (met de tekst: I will wait for my beloved). Dit houdt in dat ik een belofte heb gemaakt met God en mijzelf (en natuurlijk voor mijn eventuele toekomstige man) om te wachten op mijn man, om te wachten met het geven van mijzelf, op welke gebied dan ook, tot ik getrouwd ben, en om dus ook geen seks te hebben voor het huwelijk. Deze belofte heb ik tijdens een mis met mijn gezin als getuige mogen uitspreken. Zo kunnen ook zij mij hierin steunen.

Of dit allemaal makkelijk is? Nee hoor, zeker niet.
Ook ik ben een jonge vrouw en heb gevoelens. Ik verlang er soms ook naar om bemind te worden door een man, om geliefd te worden (wat we al worden door God!).

Er zijn verschillende jongens geweest die ik leuk heb gevonden. Ook op dit moment spoken er bepaalde mensen door mijn hoofd. Betekent dit dat ik meteen moet toegeven aan deze gevoelens? Nee. Als je jong bent is het goed en gezond om als vrouw gevoelens te hebben voor jongens. Je hoeft echter niet altijd in te gaan op deze gevoelens. Het is dus belangrijk om goed bij jezelf te bedenken wat je met deze gevoelens doet. Ga je hier meteen op in een geef je er aan toe? Het is van belang om hierbij je verstand te gebruiken.

Wat als eerste belangrijk is om te overdenken: is deze jongen een eventuele/potentiële huwelijkskandidaat, en ben ik zelf in staat (volwassen genoeg) om al te denken aan een huwelijk? Deze gedachte heeft mij altijd geholpen om “down to earth” te blijven. Want wat heeft het voor zin om een relatie met iemand te beginnen waarvan je nog geen nuttig woord kan zeggen of hij een potentiële huwelijkskandidaat is? Ook helpt dit mij goed om niet al te veel op te gaan in de romantische sprookjes (wat soms trouwens ook gewoon heerlijk en goed is 🙂 )! Het doel van een relatie is immers dat je samen toe werkt naar een eventueel huwelijk. 

Nog een tip: ga brieven schrijven aan je toekomstige man. Dit is echt heel mooi! Op het moment dat jij een verlangen naar hem hebt, of misschien zelf even down bent, verwoord het allemaal voor hem, en wie weet mag hij dit over een aantal jaren lezen. Schrijf op wat je van hem verlangt, waarom je naar hem verlangt!

Bid ook elke dag voor hem. Want hij loopt nu ook hier ergens rond op deze planeet. Hij kleedt zich nu aan, is aan het studeren of werken, maakt een toets… Bid voor hem, dat jullie op elkaar mogen wachten! Wie weet heeft hij het nu hard nodig. Hier zijn hele mooie getuigenissen over, dat getrouwde stellen er pas later achter kwamen dat ze voor elkaar hadden gebeden precies op een moment dat ze het echt nodig hadden!

En als het dan een keer moeilijk is, dan heb ik altijd iets tastbaars om mijn vinger zitten, wat mij aan deze mooie belofte mag herinneren.

Tip 1: Is dit een potentiële huwelijkskandidaat en ben ik in staat (volwassen genoeg) om hier al over na te denken? Wees reëel!

Tip 2: Ga brieven schrijven aan je man met jouw verlangens.

Tip 3: Bid voor hem! Liefst elke dag. Misschien heeft hij het nu wel heel hard nodig.

“Hoe kan wie jong is zuiver leven? Door zich te houden aan Uw Woord. 
Met heel mijn hart heb ik U gezocht, laat mij niet afdwalen van uw geboden.” Ps. 119:9-10

Een zuiverheidsring is o.a. hier of hier te vinden!

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!