50% korting op L’Oréal – omdat je het waard bent. Ken je de reclame? Hier gaat het om kappersproducten. Mijn grijze haren maken al sinds jaar en dag duidelijk dat ik niet meer tot de jongste generatie behoor. Gelukkig staat zwart me goed, want daarmee kan ik mooi de rolletjes op mijn buik maskeren, die getuigen, dat ik in plaats van een strakke platte buik, nu zes prachtige kinderen heb. Ach, op het schoolplein, hebben kinderen me wel eens gevraagd of ik de oma van ons jongste dochtertje ben. Ik snap de logica: de meeste moeders van mijn leeftijd verven hun haar immers. Misschien moet ik er ook eens over nadenken, nu L’Oréal met hoge kortingen gooit, en ook nog beweert, dat ik het waard ben.

Hoewel… mijn grijze haren schijnen uniek te zijn. Een cameraman van de t.v. werd er helemaal blij van. En een moeder, zelf op en top in stijl, maakte me een tijdje geleden een compliment over hoe mooi mijn grijze haren waren. Zelf zou ze haar haren ook niet verven, als ze zo mooi grijs waren.

Eerlijk gezegd, is het me zelf nog nooit opgevallen, dat mijn haren een uitzonderlijk mooie tint grijs hebben. Ik vermoed echter, dat het geheim van mijn grijze haren erin zit, dat er een paar blijde ogen en een tevreden gezicht onder zitten, die mijn grijze lokken blijkbaar pimpen.

Ik heb dagen gekend, waarin ik me heel wat minder tevreden voelde over mijn uiterlijk. Opmerkelijk genoeg was mijn buik toen strak en plat, gaf de weegschaal minimaal vijf kilo minder aan, en was mijn haar prachtig donkerbruin, zodat ik wel eens met Sneeuwwitje vergeleken werd. Maar dat wat anderen aan mijn uiterlijk zagen, was innerlijk nog niet genesteld. Nee, ik meende juist minder waard te zijn, dan de prachtige modellen van de reclame. Wist ik veel, dat ze zich uithongerden, en dat de afbeeldingen gepimpt en gefotoshopt werden. En al had ik het geweten, de ziekte van het vergelijken had me al besmet en mijn onbevangen blik aangetast. Ineens doken er overal knappe uiterlijkheden op, die het op allerlei vlak beter leken te doen dan ik. L’Oréal heeft me toen niet kunnen helpen. Dit middeltje wel:

‘De Heer, je God, woont bij je, een held die redding brengt. Hij zal over je juichen van blijdschap, opnieuw zijn liefde aan je tonen en uitgelaten van vreugde zijn.’ Gratis af te halen uit het Bijbelboek Sefanja, hoofdstuk 3, vers 17. Ik heb heel wat van dit soort gratis receptjes afgehaald. Een aantal hingen een tijdlang boven mijn bureau voor dagelijks gebruik. Door de jaren heen, heb ik er een gewoonte van gemaakt deze middeltjes liefst dagelijks te gebruiken, met wat stilte momentjes om het goed te laten inwerken. Het is een wondermiddel gebleken. Wat L’Oréal niet heeft kunnen bewerken, ervaar ik nu: ‘Hij geeft mij weer levenskracht, schenkt mij een nieuwe jeugd, maakt mij sterk als een arend.’ Psalm 103 vers 5. Ik wens je dit wondermiddel van harte toe, omdat je het waard bent!!

Joyce van Pampus

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!