“Lord, let me let You love me.” Leuke tongbreker. Snap je hem? Ik moest hem ook een paar keer horen voordat ik hem snapte. Een vertaling hiervan is: Heer, laat mij U toelaten om mij lief te hebben.

Voor mij was deze zin heel sprekend. Ik leer veel over God, ik weet het een en ander over Hem, ik heb geleerd dat Hij van mij houdt, ik vertel aan anderen hoeveel Hij van hen houdt… Maar, laat ik mij ook echt liefhebben door Hem? Neem ik echt de tijd om Hem te horen zeggen: “Chiara, Ik houd van jou”.

Oké, misschien is dit voor jou heel logisch en beleef jij ook echt hoeveel Hij van je houdt! Dat is prachtig!:) Ik merk dat ik er zelf keer op keer aan moet worden herinnerd. Ik vergeet vaak om mij gewoon door Hem te laten liefhebben, om simpelweg te zijn, en om Hem te horen zeggen: “Ik hou van jou”.

Stel je het volgende voor: er is iemand op wie je echt dolverliefd bent. Je vertelt aan iedereen hoe ge-wel-dig hij is. Je vertelt hoe lief hij is, bijzonder, hoe hij zo goed voor je zorgt, etc. Op een dag loop je samen met hem op straat, en jullie steken de straat over. Op dat moment komt er een auto langs, die niet stopt. Het is te laat om nog weg te rennen, maar jouw man springt meteen voor jou, zodat hij de klap opvangt, voor jou. Hij overlijdt. Jij overleeft het, dankzij zijn heldenactie. Geeft dit jou het idee dat hij van jou houdt? En zal jij ooit vergeten hoeveel hij van jou hield? Ik zelf zou dat denk ik nooit vergeten. Wow, iemand die zoveel van mij houdt dat hij sterft voor mij.

En dat is precies wat Christus voor mij doet. Hij sterft voor mij. Zodat ik kan leven. Sterft Hij voor mij omdat ik zo geweldig ben, en omdat ik zoveel goede dingen doe? Nee, niet per se. Hij sterft, omdat Hij van mij houdt. Om wie ik ben, niet om wat ik doe.

Ik merk zelf dat het belangrijk is om dit echt tot mij door te laten dringen. Want alleen als ik echt besef hoeveel Hij van mij houdt, kan ik ook dieper gaan in een relatie met Hem. En alleen dan kan ik ook Hem echt doorgeven aan anderen!

Tips to let yourself be loved
* Als je in bed ligt kan je heel bewust even stil worden, al je gedachten van de dag opzij zetten, aan Hem geven, en Hem ook weer tegen jou laten zeggen: [naam] ik houd van jou.
* Zeg meerdere keren tijdens de dag: “Lord, let me let You love me”.
* Ga naar de aanbidding, en neem de tijd (ten minste 20 min.) om naar Hem te kijken. Soms is het moeilijk om te geloven dat Hij echt daar in de witte hostie aanwezig is, maar Hij is er echt. Het kan helpen om te zeggen: Heer, ik geloof dat U het bent. En wordt dan stil, schrijf al je gedachten van je af, en laat Hem tot jou spreken.

“Zoals de Vader Mij heeft liefgehad, zo heb ook Ik u liefgehad.” Johannes 15,9

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!