Willen we van Jezus getuigen en anderen bij Jezus brengen, dan moeten we allereerst zelf de overtuiging hebben dat Jezus levens kan veranderen. Sounds fair, maar geloof ik dat Jezus ook mijn leven kan veranderen?

Mensen bij Jezus brengen
Op 22 juni nam ik deel aan een online webinar over missionair kerk zijn in tijden van corona. Hoofdspreker was de Canadese Fr. James Mallon, auteur van Als God renoveert (Divine Renovation). Hij gebruikte het verhaal van de 4 vrienden die hun verlamde vriend via het dak van het huis van Petrus naar de voeten van Jezus brachten (Marcus 2,1-5). Kijkend naar de 4 mannen observeerde hij 3 dingen. De mannen hadden (1) het verlangen hun vriend bij Jezus te brengen, (2) de overtuiging dat Jezus zijn leven kon veranderen en (3) de wil om er alles aan te doen om hun vriend voor de voeten van Jezus te krijgen (niet louter tot de rand van de menigte). De vraag is uiteraard of wij dat verlangen kennen, die overtuiging delen en die wil en moed uitvoeren.

Betrekking op mijn leven
Met name inspireerde die tweede vraag me. Geloof ik écht dat Jezus mensenlevens kan veranderen? Ik bedoel: als ik dat zou geloven, zou ik dan niet veel meer mensen bij Jezus (willen) brengen? Gek genoeg geloof ik wel dat Jezus van anderen houdt en zelfs hun grootste zonden vergeeft. En ik geloof dat Hij theoretisch ook mensenlevens kan veranderen. Maar als ik het op mezelf betrek en ik me de vraag stel of Jezus mijn leven kan veranderen, dan besef ik dat ik dat wel geloof maar er eigenlijk niet zo voor opensta. Voor je ogen levens zien veranderen lijkt dan toch een ver-van-je-bed-show. Maar ik wil geloven dat Hij ook mijn leven kan veranderen (en dat heb ik ook wel nodig). Sindsdien bid en vraag ik God bewust om mijn leven te veranderen en probeer ik daar ook meer voor open te staan. Spannend wat Hij gaat doen. Ik weet dat Hij voor grootse dingen kan zorgen, dus: wordt vervolgd…

En jij, geloof jij dat Hij ook jouw leven kan veranderen?
Bid en vraag de H. Geest vandaag om je te helpen om te geloven in die levensveranderende kracht van Jezus en vraag Hem om ook jouw leven te veranderen en daarvoor open te staan.

Welnu, opdat ge zult weten, dat de Mensenzoon macht heeft op aarde zonden te vergeven, sprak Hij tot de lamme:  “Ik zeg u, sta op, neem uw bed mee en ga naar huis.”  (Marcus 2, 10-11)

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!