Daar sta je dan… Heb je een hele dag hard gewerkt en wil je snel naar huis, is je fietsband lek. Pfoe! Waarom nu? Juist nu ik vanavond kookbeurt heb. Naar huis lopen is geen optie, dat is veel te ver. Het enige wat ik kan doen, is naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker wandelen en vragen of hij mijn band wil plakken. Hopelijk kan hij dit nog doen, want het is bijna sluitingstijd…

De bovenstaande situatie deed zich ongeveer twee weken geleden voor. Erg vervelend, maar gelukkig wilde de fietsenmaker mijn band plakken en ben ik op tijd thuis gekomen. Toen ik voor Pure Womanhood weer een blog mocht schrijven, moest ik aan deze situatie denken. In sommige situaties hebben we een beetje hulp nodig. Als je fiets kapot is, kun je naar een fietsenmaker gaan. Als je lekkage hebt, moet je de loodgieter bellen. En tegenwoordig kun je zelfs bij het sporten individuele hulp ontvangen, door gebruik te maken van een personal trainer.

Een Helper
Ook Jezus was een behulpzame man. Toen Hij hier op aarde leefde, was Hij Zijn apostelen tot steun en toeverlaat. Helaas kon Hij hier niet blijven, zoals we net met Hemelvaart gehoord hebben. Toch wilde Hij Zijn apostelen niet verweesd achterlaten en daarom zei Hij vlak voordat Hij opsteeg: De Vader zal op mijn gebed u een andere Helper geven, om voor altijd bij u te blijven: De Geest van de waarheid. (Joh. 14: 16-17)

De Geest van de waarheid, ofwel de Heilige Geest. De Heilige Geest is niet zomaar een Helper. Hij is Iemand die altijd bij ons is en ons altijd wil helpen. Persoonlijk heb ik de hulp van de Heilige Geest al verschillende keren mogen ervaren. Soms zie ik op tegen een gesprek met ouders van de kinderen die ik behandel. Dan vraag ik de Heilige Geest om mij te helpen. En ik merk ook echt dat Hij er dan is. Hij geeft mij rust en ingevingen die ik goed kan gebruiken tijdens het gesprek.

Laten wij ons helpen?
Het is natuurlijk ontzettend gaaf dat wij van Onze Vader een Helper hebben gekregen! Maar de vraag die daarbij hoort is wel: willen wij ons laten helpen?

Ik wil je uitdagen om de komende tijd de dag te beginnen met het uitnodigen van de Heilige Geest. Denk daarbij na of je Zijn hulp vandaag ergens bij kan gebruiken. Misschien wil je Zijn hulp bij bepaalde ingewikkelde taken die je vandaag mag uitvoeren? Misschien heb je een moeilijk of juist heel leuk gesprek, waarbij je wil dat Hij aanwezig is?

Maar bovenal, blijf met Hem in gesprek. Vertel de Heilige Geest hoe het met je gaat, wat je dwars zit en waar je Hem dankbaar voor bent. Leer op Hem te vertrouwen. Hij is bij je!

Dit zeg Ik u, terwijl Ik nog bij u ben, maar de Helper, de Heilige Geest, die de Vader in mijn naam zal zenden, Hij zal u alles leren en u alles in herinnering brengen wat Ik u gezegd heb. (Joh. 14: 25-26)

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!