Als je om je heen kijkt, naar alles wat de media ons aanbieden in reclames, films en dergelijken, en eens speciaal kijkt naar hoe de vrouw naar voren komt, dan zie je wat voor beeld de maatschappij wil dat wij van elkaar en van onszelf hebben. De vrouw kan alleen maar geliefd worden door er perfect uit te zien, door zo min mogelijk kleding aan te trekken, of zo strak mogelijk. Alleen zo kan een vrouw opvallen en in smaak vallen. Maar als je op zo’n manier redeneert, oppervlakkig en goedkoop, dan zul je ook dat soort mensen naar je toe trekken: oppervlakkig en goedkoop. We mogen weten dat we veel méér te bieden hebben dan ons uiterlijk! Een hart dat gericht is op God, dat Hem zoekt en zich niet laat veranderen door het beeld dat op haar wordt gedrukt door de wereld om haar heen, is heel zeldzaam. En misschien kan niet iedereen zo’n hart op de juiste waarde schatten, maar ik wil je aansporen om dan op zoek te gaan naar de mensen die dat wél kunnen. Als je probeert zo’n persoon te zijn zoals jij wilt dat de mensen om jou heen zijn, dan krijg je vanzelf een vriendenkring met mensen die jou een beter persoon kunnen maken. En dat doen ze door jou dichter bij de Vader te brengen!! Dat is een maatstaf die je altijd kunt gebruiken: brengt deze persoon mij dichter bij God? En dan heb ik het niet alleen over een eventueel vriendje, maar eigenlijk over iedereen met wie je een vriendschap hebt.

Maarja, dit is wel mooi gezegd zo, maar een omgeving met mensen die jou dichter naar God kunnen brengen, kan soms wel heel moeilijk te vinden zijn. Soms heb je het idee dat je de enige bent die gelooft, of dat je de enige bent die geen seks voor het huwelijk wil. Hoe kun je dan ooit groeien door de mensen om je heen? Gelukkig zijn er in Nederland een hoop groepen gelovige mensen waar je je bij kunt aansluiten (in België helaas wat minder, maar ze bestaan echt wel!), maar als je zoiets nu niet hebt, dan mag je ervoor bidden en erop vertrouwen dat God iets voor je vindt waarbij jij aansluiting vindt. Tot die tijd kun je zelf proberen om dingen te doen waardoor je naar Christus toe kunt groeien, zoals bijvoorbeeld zo vaak mogelijk (als je kunt elke dag) naar de mis (of aanbidding) te gaan, of goede boeken lezen die je verder helpen in het geloof (of blogs op internet!).  Maar verlies je doel niet uit het oog, ook al lijk je de enige met dat doel!

 

“Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat je nodig hebt en dank Hem in al je gebeden.” (Fil. 4:6)

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!