Alleluia! Jezus is verrezen en heeft door zijn verrijzenis alles nieuw gemaakt. Maar wat betekent deze paasboodschap eigenlijk voor ons eigen leven?

Ik heb tijdens de vastenperiode het boek “This Present Paradise” van Claire Dwyer gelezen en wilde een kort stukje delen dat mij enorm heeft geraakt en de vraag van deze blog volgens mij perfect beantwoordt. In hoofdstuk 16 staat: God restores lost, waiting years, He redeems every not-yet moment, washes it in His blood and hangs it out on the line of my life for others to see.” En iets verder: “God will wrap those years up in His mercy and bind them back up into a life of completeness that glorifies Him because of the disappointing and bitten-off pieces, not in spite of them.” Is dat niet gigantisch?

Bij mij gingen deze woorden direct naar mijn hart, omdat ik de laatste tijd wat teleurgesteld rondliep omwille van 4 “verspilde” jaren – alleszins wat werk betreft. Ik had het gevoel dat ik, door het vlinderen van de ene job naar de andere, aan het aanmodderen ben, dat ik telkens opnieuw bij af ben, nog steeds niet wetend wat ik op professioneel vlak met mijn leven wil gaan doen. Natuurlijk heb ik wel leuke ervaringen gehad en vanalles bijgeleerd, maar toch voelde het opeens als 4 verloren jaren. En hier sta ik dan, na alweer een interim, klaar om opnieuw te moeten beginnen, mezelf opnieuw te moeten uitvinden, een deur te sluiten zonder te weten waar en wanneer er een andere deur zal opengaan… Maar dan lees ik dus dat niks verloren tijd is. Dat God ook die jaren van wachten, proberen, falen, teleurstelling, vallen en weer opstaan, NIEUW maakt. Dat Hij ze vrij maakt, dat Hij ze gebruikt, verlost, herstelt en terug geeft.

Bovendien is deze boodschap toch super actueel? Hoeveel van jullie hebben ook niet het gevoel dat het voorbije crisisjaar een verloren jaar geweest is? Een jaar waarin we niks hebben kunnen doen, niet hebben kunnen reizen, niet hebben kunnen feesten, geen nieuwe mensen hebben kunnen ontmoeten, niet hebben kunnen daten. Een jaar waarin we jobs zijn kwijtgeraakt, geliefden zijn verloren, familie en vrienden weinig of niet hebben kunnen zien. Een jaar dat we liefst zo snel mogelijk zouden willen wissen en vergeten. En toch wil Jezus vandaag aan jou persoonlijk zeggen dat niks verloren is, maar dat Hij dit jaar nieuw maakt en in ere herstelt!

Het gaat zelf nog een stapje verder, want Jezus maakt ALLES nieuw. Dus alle verloren conversaties die zijn uitgedraaid op ruzie, alle verloren dagen omdat we slechtgezind zijn opgestaan of niks hebben kunnen afvinken van onze to-do-lijstjes, alle verloren momenten waarin we bewust niet voor het goede gekozen hebben, alle verloren minuten en uren die we gespendeerd hebben aan het scrollen op onze sociale media, alle mislukte examens, alle scheefgegroeide relaties, alle kostbare tijd die we hebben verloren aan stommiteiten of verkeerde keuzes, de verloren jeugd die we misschien graag zouden herbeleven, alle jaren van wachten op een duidelijke roeping… Laat het los, leg het neer aan de voeten van de Heer en vertrouw erop dat Hij een God is die alles nieuw maakt, die verlost, herstelt en herschept. En dat Hij, mét alle zogenaamd verloren puzzelstukjes, van jouw leven een groot, mooi en volledig kunstwerk aan het maken is.

Pfjoew! Dat moet ik zelf nog een beetje laten sudderen in mijn hart. 😉 Ik daag jou ook uit om het de komende week mee te nemen in je gebed. Welke “verloren” momenten wil jij aan God geven? Durf je erop vertrouwen dat Hij ze kan en zal herstellen? Welke momenten uit je verleden heeft Hij al nieuw gemaakt? Ik bid voor jou!

Laetitia

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!