Nog enkele uren en dan is het zo ver. Ik zit nog even in de teamkamer om een momentje rust te pakken, voordat de gekte los barst. Ik denk alleen maar: “Oh, nee! Straks zullen er 165 tieners door dit gebouw rennen. Gaat dat allemaal wel goed komen?!” Ondanks dat we het kamp met een team hebben georganiseerd, voel ik me als voorzitter erg verantwoordelijk. En ja, dat brengt de nodige stress en spanning met zich mee!

Midden in de stress zie ik op mijn telefoon plotseling een spraakberichtje van een vriendin binnenkomen. Ik open het bericht en het lijkt wel alsof God direct tot mij spreekt. Er valt een last van mijn schouders. Ik wil graag met jullie delen wat zij me op dat moment vertelde.

God wil ons gebruiken
Ze zei me: “Being wanted is better dan being needed.”
Oftewel, gewild zijn door God is veel waardevoller dan nodig te zijn. Laten we hier eens langer bij stil staan. God heeft ons niet nodig en toch Hij wil ons gebruiken. Is dat eigenlijk niet heel mooi?

Ieder van ons kent momenten waarop we verantwoordelijkheden dragen. Voor mij was dat het tienerkamp dat voor de deur stond. Natuurlijk een mooi moment om van God te getuigen en tieners bij Hem te brengen, maar het voelde ook als een énorme verantwoordelijkheid. Op dat moment was het fijn om te beseffen dat God mij eigenlijk niet nodig heeft. Als Hij wil, zou Hij in één vingerknip of één gedachte het leven van de tieners kunnen veranderen. Nee, daarvoor ben ik niet per se nodig. En toch! God wil mij gebruiken.

Is het niet veel mooier om gewild te zijn door God dan nodig te zijn?

God doet het werk
Oké, dus God wil mij gebruiken om tieners bij Hem te brengen. Kan ik dat wel? Wat als het mij niet lukt? Soms doe ik mijn uiterste best om tieners te laten beseffen dat God van hen houdt, maar lijkt er niets te veranderen. Mijn vriendin liet mij vanuit Gods perspectief naar de situatie te kijken.
Ze liet mij beseffen hoeveel vrijheid het geeft als ik weet dat niet alles van mijn prestaties afhangt. Dat het uiteindelijk het niet ‘mijn’ werk is, maar Gods werk. Dat lucht op!

Zoals mijn moeder altijd zegt: Je doet je best, en God doet de rest.

Aan de slag!
Hopelijk probeert ieder van ons een stukje van Gods Liefde zichtbaar te maken voor de mensen om hen heen. Dat geldt voor mij niet alleen op de momenten dat ik met tieners in gesprek ben, maar ook wanneer ik op mijn werk met mijn cliënten spreek. Op al deze verschillende momenten doen wij ons best om mensen te laten zien dat God van hen houdt.

Ik wil je uitdagen om, als je dit nog niet doet, het de komende tijd misschien anders aan te pakken. Open je hart voor de Heilige Geest en laat Hem eens het werk doen. Persoonlijk doe ik dat door, bijvoorbeeld op momenten waarop ik mezelf wat zwakker voel, de Heilige Geest te vragen door mij heen te werken. Laat je door Hem gebruiken! Het scheelt je een hoop energie. En het is uiteindelijk ook wat Hij graag wilt. Hij kan door jou meer doen dan jij ooit kunt bedenken!!

“Don’t be afraid to set your sights higher. Let yourself be guided by the Holy Spirit. – Paus Franciscus

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!