Precies, het perfecte lichaam bestaat niet. Op dit moment kan ik zeggen dat ik zo gelukkig ben en trots op mezelf: God heeft mij geholpen mijn 5-jarige eetstoornis te overwinnen!

Een eetstoornis is een psychische ziekte die heel vaak voor komt bij (jonge) vrouwen en ik was daar een van… Ik neigde er altijd naar er perfect uit te zien. Iedereen om mij heen bleef maar zeggen dat perfectie niet bestaat, maar wanneer dit ter sprake kwam, kon ik urenlang vertellen wat ik aan mezelf kon veranderen.

Dit ging 5 jaar lang door, op een gegeven moment ging ik zelfs naar een ziekenhuis voor eetstoornissen. Mijn leven toen bestond uit: mezelf vergelijken met anderen, calorieën tellen en middelen gebruiken om af te vallen.

Mijn gezondheid ging steeds achteruit en zo ook mijn vertrouwen in God. Ik was zo ontzettend ongelukkig, dat ik maar bleef zeggen: ‘Als God bestaat , zou ik nu niet zo ongelukkig zijn.” Later kwam ik tot een besef dat ik mezelf eigenlijk ongelukkig maakte. God zal je noooooit ongelukkig maken, want Hij wil je alleen maar gelukkig zien.

Met mijn ziekte deed ik veel mensen pijn, mijn ouders bijvoorbeeld, maar ook God. Waarom? God heeft mij zo gemaakt, dit is mijn lichaam, zo ziet het eruit. Ik wil niet ondankbaar zijn naar Hem toe, door bijvoorbeeld het eten dat Hij mij geeft gewoon in de prullenbak te gooien.

Ik wilde niet meer ziek zijn, ik wilde weer vaker naar school, gezellig met vrienden eten, goed kunnen slapen en er vooral weer gezond uitzien. Dus het beste idee dat in me opkwam, was God om hulp vragen. Langzamerhand begon ik mezelf te waarderen, en in plaats van mijn eten weg te gooien, mijn onzekerheden weg te gooien.

Laatst liep ik in de boekenwinkel en zag toen een tijdschrift liggen met op de voorkant een model met alleen een bikini aan. Een paar jaar terug, nadat ik dit gezien zou hebben, zou ik huilend thuiskomen en gelijk weer aan mezelf werken. Dit keer was het anders, ik keek naar het gezicht van dit model en ik dacht: ‘ze is zo ontzettend mooi, maar het is zo jammer dat zij haar brood verdient door alleen maar aan haarzelf te werken en er “perfect” uit te kunnen zien, dan bewerken ze ook nog de foto…’ Wie kijkt naar haar echte schoonheid bij het kopen van dit tijdschrift? De echte schoonheid van een vrouw zit niet in haar lichaam of verdere uiterlijk, maar in hoe zij vanbinnen is, in wat een vrouw allemaal kan, bijvoorbeeld een kindje dragen! Wauw!

Tegenwoordig worden vrouwen alleen maar gewaardeerd om het uiterlijk dat ze hebben, als men maar zou inzien hoe mooi de vrouw nou werkelijk is… Ik hoor wel eens de opmerking: “als ik dit zou veranderen, zou ik er veel mooier uitzien.” Nee! Als je vanbinnen mooi bent, ben je vanbuiten net zo mooi.

Lieve mooie meiden, waardeer jezelf zoals je bent, het perfecte lichaam of uiterlijk bestaat niet. Je bent mooi zoals je bent. Je bent uniek en je bent geen fout, God maakt geen fouten. Daarnaast wil ik ook graag dat jullie, vrouwen, weten dat jullie zoooo ontzettend mooi zijn door de schoonheid die jullie vanbinnen mee dragen. Gebrek aan schoonheid vanbuiten bestaat niet, gebrek aan schoonheid vanbinnen wel. Vraag onze lieve Heilige Maria want zij draagt echte schoonheid vanbinnen :).

De sociale media en de maatschappij vertellen ons elke dag weer wat perfectie is, maar onthoud: perfectie is alleen God.

Gods zegen en veel liefs,
Jessica

‘Zoekt uw schoonheid niet in uiterlijke dingen, zoals kunstige kapsels, gouden sieraden en mooie kleren, maar veeleer in de innerlijke hoedanigheden van het hart, in het onvergankelijke sieraad van een zacht en gelijkmatig gemoed, dat kostbaar is in het oog van God.’
– 1 Petrus 3, 3-4 –

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!