Dit is voorlopig de laatste blog van Marianne voor Pure Womanhood. Na jaren van trouw schrijven heeft zij besloten om er mee te stoppen. Lieve Marianne, dank je wel voor al jouw inspiratie, tijd, en bemoedigingen! Moge God jou en je man beschermen en zegenen! Bidden jullie speciaal mee voor Marianne? 

———————————————————————————————————–

Prachtige bergen suizen voorbij. Met een mondkapje op zitten we in de trein. Op weg naar de stad van de liefde. Venetië. We zijn op vakantie in Italië. Niet ver bij Venetië vandaan, dus een bezoekje aan deze bruisende stad mag niet ontbreken.

Denkend aan thuis

Ik kijk naar buiten en geniet van het mooie landschap. Wat vind ik het heerlijk om even weg te zijn. Niet bezig te zijn met planningen en to do lijstjes, maar gewoon genieten. Deze vakantie kan mij niet lang genoeg duren. Ik zie er namelijk een beetje tegen op om naar huis te gaan. Het is namelijk best confronterend. Ik ben bijna 31 en al ruim vijf jaar getrouwd, maar eigenlijk weet ik niet goed wat Gods plan is in mijn leven. Al een lange tijd had ik mijn leven gepland. Nadat ik mijn diploma haalde wilde we graag trouwen en kochten we een huis. We wilde eerst goed genieten van het getrouwde leven voordat we aan kinderen begonnen. Het ging volledig zoals we het hadden gepland. Dan is het moment dat we steeds meer open gingen staan voor een kindje. Helaas heeft God ons dit nog niet gegeven.

Mensen om mij heen gaan door met hun leven. Ze krijgen een nieuwe baan, vormen met hun kinderen een prachtig gezin. Ik heb het gevoel dat ik stil sta. Wil ik veranderen van baan? Misschien verhuizen of op een andere manier vruchtbaar zijn in onze maatschappij. Gaat God ons toch eend kindje schenken? Het is mij compleet onduidelijk.

Die heerlijke vreugdevolle mindset

Terwijl ik in de trein zit, zie ik dat Maarten in slaap is gevallen. Hij maakt zich niet zo druk. Nooit echt overigens. Hij heeft een fijne baan, een huis, is getrouwd en zegt regelmatig dat hij heel gelukkig is. Ik ben daar best jaloers op. Die heerlijke vreugdevolle mindset. Van deze vakantie kan ik heerlijk genieten, maar thuis, dan komen weer de vragen op. Wat wil God dat ik doe met mijn leven? Ik had echt niet verwacht dat ik op mijn 31ste daar nog mee bezig zou zijn…

Ik verschuif mijn mondkapje, want hij zit niet lekker. Ik twijfel of ik mijn boek zal pakken. In mijn hoofd blijf ik mijmeren. Het landschap wordt wat minder heuvelachtig. De zon schijnt goed in mijn gezicht en ik denk weer aan thuis. Waarom kan ik niet gewoon genieten en dag de laten komen zoals het komt. In de Bijbel staat het immers. Maak je dus niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal zich wel bezorgd maken over zichzelf (Matteüs 6, 34).

Hij vormt mij!

Mijn telefoon pak ik erbij en ik scrol op Instagram langs alle berichten. Opeens verschijnt er een bericht. Op de momenten dat je het gevoel hebt stil te staan, zal God je vormen voor wat komen gaat. Ik lees het nog een keer en laat het op mij inwerken. In Gods ogen sta ik helemaal niet stil in het leven. Hij vormt mij naar de vrouw die Hij voor ogen heeft! Hij zorgt voor mij en ik zal er klaar voor zijn als Hij voor mij een deur opent.

We zijn bijna in Venetië. Maarten wordt wakker, omdat de zon in zijn gezicht schijnt. Hij kijkt naar buiten en lacht. We gaan naar de stad van de liefde, we gaan een romantische dag tegemoet. Ik lach. Ik ga vandaag proberen me geen zorgen te maken voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf!

Ik heb ervoor gekozen om te stoppen met schrijven van blogs. Naast het schrijven van blogs heb ik ook andere taken neergelegd, zodat ik na kan denken over Gods plan in mijn leven. Ik mag verwachtingsvol zijn en probeer dat ook. God maakt mij klaar voor Zijn plan. Als het zover is laat ik misschien nog wel eens iets van mij horen.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!