Toen ik over mijn geloof en Pure Womanhood ging getuigen in enkele klassen van het zesde middelbaar (hier staan foto’s), stelde ik de vraag bij wie het woord ‘saai’ in zijn hoofd opkomt wanneer die denkt aan geloven, christen-zijn etc. In alle drie de klassen gingen er een heel aantal vingers de lucht in.

Maarrrr… mijn geloof is helemaal niet saai!!! Allesbehalve saai zelfs, God is eigenlijk ontzettend grappig! Hij heeft zo’n Heer-lijke (snap je hem? ;D) humor. Hierover wil ik de komende tijd een paar blogs schrijven (lees hier al deel 2). Ik hoop dat er even een glimlach op je gezicht komt en dat je kan inzien hoe leuk God is! 🙂

Vandaag dus de eerste grap die God met mij heeft uitgehaald. Bijna drie jaar geleden was ik als jonge gelovige gevraagd voor een interview in een niet-christelijk tijdschrift. Ik was echt heel zenuwachtig, maar God had het mooi geregeld dat de interviewster naar mij zou komen om 10u, waardoor ik om 9u nog naar de Mis kon. Ik zou dan perfect op tijd thuis zijn om de vrouw te gaan halen op het station. Toen ik van de Mis terug naar huis fietste, begon het een beetje te regenen, maar de zon scheen ook nog. Ik kon maar aan één ding denken: een regenboog. Ik durfde het aan: ‘Lieve God, ik ben heel zenuwachtig voor het interview van straks. Ik weet dat U bij me zal zijn, maar kan U als extra bemoediging mij nu een regenboog geven? Het hoeft niet, want ik weet dat U toch bij me bent, maar dan ben ik het extra zeker. Maar het is echt niet erg als het niet komt, hoor …’.

Ik fietste verder, ik vrees dat ik niet heel erg voorzichtig heb gefietst, ik was de hele tijd naar de lucht aan het kijken. 😉 Ik kwam thuis, had geen regenboog gezien. Jammer, maar ik had toch tegen God gezegd dat het niet erg was, het was gewoon een voorstel ;). Ik ging dus – helemaal zenuwachtig – de vrouw op het station halen, nog steeds geen regenboog.

De vrouw komt aan, we hadden enkele keren gemaild, maar verder hadden we elkaar nooit gezien. Ze stapt de auto in en na zich heel kort voor te stellen zegt ze: ‘Oh, ik zag zo’n mooie regenboog onderweg.’ 

Wauw!!! Hebben jullie door hoe GE-WEL-DIG God werkt? Ik vroeg dus aan God een regenboog om mij te bemoedigen. In eerste instantie kreeg ik die niet, God wilde mij namelijk verrassen door het cadeautje op een nog veel mooiere manier te geven. Net die persoon voor wie ik een beetje bang was, was de persoon die God gebruikte om het cadeautje te geven. Ik was zo zenuwachtig voor het hele interview met deze vrouw, dus wat denkt God? ‘Dietlinde vraagt een regenboog, wel: ze krijgt er een, maar op een nog veel mooiere manier dan ze zelf vraagt.’ God is zo leuk! 🙂

En dat was het: doorheen deze vrouw heeft God tot mij gesproken dat het goed was, dat Hij bij me was en me zou leiden. (Uiteindelijk was het ook een heel positief interview, uiteraard: met zo’n hint! 😉 ) God geeft vaak niet precies wat we willen, of niet meteen wat we vragen, maar soms wacht Hij even om het nog veel mooier en specialer te maken! 

Durf God vanalles te vragen, Hij wil jou echt heel veel geven, maar je moet het durven vragen! Het staat ook in Jesaja:

Ook dit liet de Heer tegen Achaz zeggen: ‘Vraag de Heer uw God om een teken, uit de diepte van de onderwereld of uit de hoogte daarboven.’ Maar Achaz antwoordde: ‘Dat doe ik niet, ik stel de Heer niet op de proef.’ Daarop zei de profeet: ‘Luister, huis van David! Is het niet genoeg om mensen te tergen, dat u ook nog mijn God moet tergen? Daarom geeft de Heer zelf een teken aan u: Zie, de jonge vrouw is zwanger, en zal een zoon ter wereld brengen, en u zult hem de naam Immanuël geven.’ (Jesaja 7, 10-14) 

Achaz durfde God niet om een teken te vragen, hij wilde God niet op de proef stellen. God geeft hem dus zelf een teken, want Hij wil tonen dat Achaz Hem wel om een teken mag vragen en niet bang hoeft te zijn om zoiets te vragen. Ook ik mag Hem dingen blijven vragen!

Liefs!
Dietlinde

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!