Ik heb de voorbije week twee keer mijn trein gemist. Mensen die mij kennen weten dat ik altijd overal te laat kom en zullen niet erg verbaasd zijn, maar deze keer was het echt niet mijn fout! De eerste maal was toen het oude vrouwtje dat voor mij haar ticket wou kopen aan de automaat er helemaal niets van bakte. Ik heb haar proberen helpen, maar het wou haar bankkaart niet aanvaarden. We hebben het opnieuw geprobeerd en zijn zelfs naar een andere automaat gewandeld, maar het lukte niet. Uiteindelijk heb ik haar ticket voor haar gekocht en heb ik dus mijn trein voor mijn neus moeten zien wegrijden. Ik kwam te laat op het werk, maar had toch mijn goede daad gedaan. Een paar dagen later was het weer zo ver. Deze keer ging ik van het werk naar huis toen ik zag dat een fysiek gehandicapte man vreselijk veel moeite had om zijn gevallen kruk op te rapen. Ik heb natuurlijk zijn kruk de trap af gedragen zodat hij zich aan de trapleuning kon vasthouden. Tweede trein gemist. Toch waren dit momentjes die mijn hart vervulden met blijdschap omdat ik iets kleins kon doen voor iemand anders. Het deed me denken aan een zin die ik wel eens gehoord had in een onderricht: Kunnen wij ons laten storen? Jezus bereikt ons namelijk het best wanneer we ons laten storen in onze alledaagse bezigheden.

De Bijbel staat er ook vol van! Denk maar aan Maria Magdalena die bij het graf van Jezus de verrezen Heer niet herkent omdat ze te veel met haar eigen verdriet bezig is. Of aan Samuel die geroepen wordt, maar een paar keer na elkaar niet begrijpt dat het God is die hem in zijn nachtrust stoort. Zouden wij Hem herkennen mocht Hij ons op een onverwacht moment komen storen? Het is pas wanneer we ons een beetje uit onze comfortzone laten halen dat we echt openstaan voor de verrassingen die Jezus ons wil geven doorheen onze dag.

Ik wil je daarom deze week uitdagen om eens op de details van het leven te letten, je te laten storen door onze lieve Heer en waakzaam te zijn om de momentjes te herkennen waarop Hij je wil aanspreken. Want Hij wil je uit je comfortabele en routineuze leventje halen om tot je hart te spreken.

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!