Fully Alive!

Afgelopen weekend hadden we weer een retraite in Tegelen, met een prachtige groep dames!
Hoe kun je ‘fully alive’ zijn? Hiervoor is het belangrijk om eerst te beseffen wie je bent: Waar komen wij oorspronkelijk vandaan? Hoe heeft de erfzonde nu invloed op ons? Wat is onze eindbestemming? Zuster Nadiya (Blauwe Zuster) is hier met ons dieper op in gegaan, en heeft het vervolgens met ons gehad over emoties en deugden, en hoe dit leidt tot onze heiliging. “Wij zijn gemaakt om een zelf-gave te zijn. Middels mijn roeping leer ik om een zelf-gave te worden.” De Sacramenten geven ons de kracht om te leven in deze zelf-gave. Iedere keer dat wij een Sacrament ontvangen groeit het leven van God in ons. Ofwel, het regelmatig ontvangen van de Eucharistie en de Biecht leidt ons tot Geluk!

“Het was een mooi weekend, waarin God écht heeft genezen.”
– Deelneemster –

Gabriëlla Buirma ging hier dieper op in met haar workshop over ‘eutonie en luisteren’, die vol zat met praktische oefeningen! Eutonie is een Grieks woord dat betekent ‘goede spanning’. Hoe kunnen wij de juiste balans vinden van spanning/ontspanning van ons lichaam? Hoe kunnen wij in eenheid leven met onze lichaam, ziel en geest? Op een diep christelijke manier heeft zij ons, via oefeningen, hier tips en ideeën voor gegeven.

“Ge-wel-di-ge zusters!”
– Deelneemster –

Zuster Mary Amata (Dominicanes) heeft ons geleerd hoe wij door gebed fully alive kunnen zijn. Onder haar begeleiding hebben we met de hele groep een ‘lectio divina’ gedaan: biddend Bijbellezen. Wij mochten hier zien hoe God door zijn Woord persoonlijk tot ons spreekt!

Naast alle inleidingen mochten we natuurlijk genieten van gezellig samen zijn, van goede gesprekken, wandelen, bomen klimmen, veel tijd in de Aanbidding, spelletjes spelen, lekker eten….

“Ik heb veel antwoorden op vragen gekregen en ik ben meer over mijzelf en over God te weten gekomen.”
– Deelneemster –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!