Al verschillende discussies hebben we erover gevoerd. Welke kleur wil je de muur, gaan we isoleren en hoe zien de kastjes er dan uit? Het begon allemaal erg leuk, maar nu worden de discussies minder gezellig. Wanneer heb je tijd om het af te maken? Heb je nou al iemand gevraagd die je komt helpen? We zijn op zolder aan het klussen. Al anderhalf jaar en het is nog steeds niet af…

Ik merk dat ik er geïrriteerd door raak, zodra het over de zolder gaat. Het vervelende is dat de wasmachine daar staat, dus geregeld word ik ermee geconfronteerd. Maarten niet, die merkt het niet op. Hij is druk met zijn werk en dat heeft nu even voorrang. Hij is begonnen met zijn eigen bedrijf dus er gaat veel tijd in op. Logisch, maar die zolder?!

Zelf ben ik aan de slag gegaan. Schuurpapier, potten verf en kwasten heb ik tevoorschijn gehaald. Vol frustratie verf ik de muren wit. Het begint ergens op te lijken, maar genieten lukt me niet zo goed. Waarom moet ik dit nu weer oplossen? Waar is je man als je hem nodig hebt? En beetje waardering zou wel aardig zijn! Deze vragen en opmerkingen schieten door mijn hoofd. Ik merk dat ik er niet vrolijker van word. Eigenlijk word ik er een beetje boos van en vol frustratie kwak ik nog wat verf op de muur.

Opeens besef ik dat mijn gedachten zoveel invloed hebben op hoe ik mij voel. Geïrriteerd, boos en alleen. Iemand zei een keer tegen mij dat je je gedachten kan veranderen. Dat je gedachten ervoor kunnen zorgen hoe jij je voelt. Het zal helpen om je gedachten om te draaien. Positiever te maken. Ik weet wel dat het helpt, maar het doen is een tweede.

‘Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt, laten wij juichen en ons verheugen.’ Psalm 118, 24

Terwijl ik al wat rustiger de verf op de muren strijk bedenk ik mij dat God mij deze dag heeft gegeven. Ik mag me verheugen voor wat Hij mij gaat laten zien vandaag. Ik probeer de dag dan ook met andere ogen te bekijken. Terwijl ik tussen het verven door even een moment van pauze pak en naar buiten kijk, zie ik op de eerste blik een sombere tuin. De planten staan er verwilderd bij, geen bladeren aan de takken van de bomen en geen kleur te zien. Ik merk dat ik weer somberder word. Terwijl ik mijmer over mijn gedachten zie ik opeens op verschillende plekken vogeltjes. Ik hoor ze fluiten. Ze zitten in de bomen, rustig uit de wind. Tussen de struiken door zie ik prachtige groene stengels uit de grond komen. De bloembollen zijn aan zet. Ik geniet van wat God mij laat zien en merk dat ik weer vrolijker word. Ik pak de kwast er weer bij en verf verder. Mijn gedachten nemen weer de vrije loop.

“Je gedachten kunnen ervoor zorgen hoe jij je voelt.”

Maarten is sinds een klein jaartje druk met zijn eigen bedrijf. Zes dagen is hij daar om alles draaiende te houden. Elke avond gaat hij nog even langs om te zien of alles goed loopt. Ik vind het vervelend dat hierdoor de zolder in mijn handen ligt. Hij is daar vooral heel druk en thuis verlangt hij dan naar een momentje om even te zitten. Ik voel meteen weer dat ik geïrriteerd raak, ik maar werken. Ik besef het en probeer mijn gedachten weer om te buigen. Bijna hebben we huwelijksavond, tijd voor elkaar. Ik voel de irritatie langzaamaan weer wegzakken.

Na een lange dag verven, waardoor de zolder er een stuk mooier bij ligt, loop ik de trap af om aan het eten te beginnen. Maarten komt thuis en wil graag de zolder zien. Samen lopen we naar boven en stiekem, met een beetje trots, laat ik zien wat ik heb gedaan. Hij laat duidelijk merken dat hij het prachtig vindt. Niet alleen de verandering maar vooral dat ik mijn tijd heb gebruikt om de zolder een beetje mooier te maken. Hij geeft me een dikke knuffel en zegt: “Ik ben trots op jou”. Ik mag mij iedere dag weer verheugen op de korte momentjes die Maarten en ik samen hebben. Die zolder, die komt echt wel een keer af…

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!