Ken je dat, wanneer je tien minuten lang naar een leeg scherm staart omdat je niks kan verzinnen voor een goed onderwerp voor je werkstuk, voor je presentatie of voor een blog? Precies dat heb ik nu. Ik ben al een tijdje inspiratieloos, terwijl ik normaal in één klap een goed onderwerp kan bedenken. Ook in gebed ben ik al een tijdje inspiratieloos. Wat moet ik nu?

Ik staat niet alleen inspiratieloos naar een leeg scherm, maar ook naar het Allerheiligst tijdens de aanbidding. Tijdens mijn gebed voel ik mij inspiratieloos. Ofwel, ik kan geen woorden bedenken, en zit en staar alleen maar. Ook heb ik dan weinig motivatie om überhaupt te bidden of naar de Aanbidding te gaan. De afgelopen maanden is mijn dagelijks leven erg veranderd. Ik had het druk. Tijd voor mezelf ging achteruit, maar ook de zaterdagochtend, die ik gebruikte voor de aanbidding van het Allerheiligste, lukte mij vaak niet, want ja, ik heb toch geen woorden of motivatie.

Misschien word ik voor gek verklaard, maar de Heer is mijn beste vriend. Als ik tijd vrij maak voor vriendinnen, waarom dan niet voor Hem?… Mijn moeder zegt altijd dat het niet uitmaakt als de woorden mij tekortschieten. Hem slechts aankijken, is al genoeg. Hij weet wat er écht gaande is in mijn gedachtes, in mijn hart.

“Heer, Gij doorgrondt en Gij kent mij, Gij weet van mijn zitten, mijn opstaan, Gij verstaat mijn gedachten van verre.”
Psalm 193, 1-2

Ik ben een persoon die zich heel slecht voelt op het moment dat ik iets foutief of beledigend doe naar de Heer. Oftewel zondig. Het eerst wat ik doe is biechten. Maar nog steeds zit ik vaak met een enorm schuldgevoel, waardoor ik me niet waardig voel om de Kerk binnen te stappen, niet waardig om te bidden, niet waardig om mijn band met de Heer te behouden. En nu dus ook, nu ik niet eens motivatie voel om bij Hem te willen zijn…

Ik geloof dat iedereen wel eens momenten meemaakt waar de band met de Heer niet zo lekker loopt. Juist op dit soort momenten is het belangrijk om je aan gebed vast te houden en je contact met de Heer te behouden. Ook al voelt het nutteloos, omdat je geen woorden hebt… Maar mama heeft gelijk: Hij weet écht wat je denkt. Hij weet écht wat er in je hart speelt. Bid voor mij, ik bid voor jou!

“Gelukkig de mens die standhoudt in de beproeving. Heeft hij de toets doorstaan, dan zal hij de zegekrans van het leven ontvangen, die God beloofd heeft aan wie Hem liefhebben.”
Jakobus 1, 12

Gods zegen en veel liefs,
Jessica

You’re not alone. I am here for you. I am here with you! 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!