De vakantie is begonnen, tenminste voor velen van ons! Lidwine en ik (Chiara) hebben allebei nu vakantie en volgen zomercursussen, gaan op vakantie, etc. Er is dus een kans dat de wekelijkse blog onregelmatiger wordt gepost. We willen jullie deze vakantie natuurlijk blijven inspireren,  voeden en helpen, en zeker niet teleurstellen dus wij doen hard ons best om bij te blijven!
De blog van deze week is niet door mijzelf geschreven, maar ik heb hem vanuit het Engels voor jullie vertaald.

Een relatie is niet een beloning

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die na de mis wel eens een paar minuutjes trouw heeft gebeden vervolgens gaat rondkijken in de misbanken, op zoek naar een holy hottie. (En als ik wel de enige ben, dan laat dat denk ik mijn gekheid zien). Ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit dagen heb gehad waarop ik mijn best deed op mijn relatie met Christus op nummer één te zetten, en om vervolgens te verwachten dat Hij, omdat ik dit heb gedaan, een vriendelijke heilige in mijn leven dropt. En ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit gefrustreerd ben geweest wanneer ik er alles aan doe om mijn relatie met Christus op te bouwen, maar Hij mij de perfecte man nog niet heeft gegeven.

Maar ik zou ook liegen als ik zei dat ook maar één van deze verwachting of frustraties gerechtvaardigd is.

Mijn single-leven is niet een unieke tijd om Christus op de eerste plaats te zetten, totdat de perfecte man komt. Deze tijd van mijn leven is niet gegeven om mij te focussen op mijn relatie met Christus zodat hij mij een paar jaar later zal belonen met mijn eigen prins op het witte paard.

Jezus beloont mij niet met een vriendje, omdat ik hem heb liefgehad tijdens mijn single jaren. Hij zal nooit het besluit nemen dat mijn liefde, mijn devotie, en mijn vroomheid plotseling beloond moet worden met een romantische relatie. En Hij zal mijn nooit een echtgenoot verschuldigd zijn, ondanks alles wat ik ervoor heb gedaan om Hem op de eerste plaats te zetten tijdens mijn single jaren.

Want, Jezus is mij niks verschuldigd. En toch geeft Hij mij alles.  Hij heeft Zijn eigen leven voor mij gegeven zodat ik tot Hem en de Vader kan komen. Zodat ik de liefde met Hem, en de Heilige Drie-eenheid kan uitwisselen en delen. Dat is genoeg.

Mijn liefde voor Christus moet een antwoord zijn op dit geven en nemen van liefde. Het is een uitwisseling van liefde, niet een egoïstische uitwisseling om een persoon of ding te krijgen, maar het gaat puur en alleen om de liefde van Christus.

We moeten ermee stoppen om te denken dat enkel onze single-jaren een unieke tijd zijn om op te focussen op de liefde van Christus, terwijl we tegelijkertijd wachten op de echtgenoot waarmee Hij ons zal belonen.
Want Jezus wil niet onze liefde in ruil voor een andere relatie – Hij wil onze liefde in ruil voor Zijn liefde, zodat Hij ons Zijn volledige liefde kan geven.

We kunnen niet in de armen van Jezus rennen en tijdens de omhelzing over Zijn schouder kijken of de perfecte man er al is, om onze dromen, om de perfecte vriendin en vrouw te zijn, waar te maken. We moeten onze ogen sluiten, en ons volledig overgeven aan de omhelzing. Laat dat genoeg zijn. Want het is genoeg.

Het leven wacht niet met leven totdat de perfecte persoon langst komt. Het begint nu, terwijl de God van het hele universum jouw hart vervult met Zijn oneindige liefde. En om deze liefde geheel te kunnen ontvangen, moeten we alles waarvan we afhankelijk zijn loslaten en vertrouwen dat Zijn liefde genoeg is.

(Het volgende is niet vertaald, maar zelf geschreven.)

Concreet wil dat zeggen, laat alles los. Laat de toekomst los. Geef al jouw plannen aan Hem, en dan is het Zijn taak om ze of aan je terug te geven of om andere plannen aan jou terug te geven. Leef nu met Hem, voor Hem. Doe dit niet om iets of iemand te verdienen, maar alleen om Zijn liefde te mogen ontvangen, en om ook jouw liefde aan Hem te geven!
Ja, het is moeilijk om niet toch stiekem op een vriendje als beloning te hopen. Maar dit mag je eerlijk tegen Hem zeggen. Hij begrijpt je. Vraag om Zijn genade, om Zijn hulp, om je echt alleen op Zijn liefde te focussen. Geef je over aan Hem. Elke dag weer opnieuw, elke dag! Het helpt om een gebed te schrijven voor jezelf, waarmee je je elke dag aan Hem kan overgeven. Wees geduldig met jezelf en de rest komt. Echt waar! Wees geduldig en geniet van Zijn liefde!

Ik bid voor je!

Klik hier voor de oorspronkelijke blog in het Engels.

Een voorbeeld van een mooi “overgave gebed:
God U bent mijn Vader.
U hebt de hemel en de aarde geschapen.
U heeft mij ook gemaakt.
Mij mijn leven gegeven. Daarvoor dank ik U!
Vader ik leg mijn leven terug in Uw handen.
Het is van U. Ik ben van U.
U bent mijn Heer en mijn God. Ik ontvang nieuw leven van U.
Ik aanbid U!

Amen.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!