Het is Valentijnsdag, hoog tijd om tijd te steken in je relatie. Overal worden weekenden en avonden georganiseerd om in de week van Valentijnsdag even een boost te geven aan je relatie. Valentijnsdag mag dan misschien enorm commercieel zijn, maar tijd in je geliefde steken kan nooit kwaad.

Ook wij doen eraan mee. Maarten en ik zijn deze week begonnen met een Challenge. Een 8-daagse Challenge om meer tijd te steken in ons huwelijk. Niet dat ons hele huwelijk op zijn kop ligt, maar een APK’tje kan nooit kwaad. Ik bedoel maar, je auto moet toch ook jaarlijks voor een beurt naar de garage? En is je huwelijk niet meer waard dan je auto? Hoog tijd dus om iedere dag even 10 minuten vrij te maken in onze agenda en de opdracht voor de dag door te nemen.

Zo nieuwsgierig als ik ben, heb ik vast vooruit gekeken, de volgende thema’s komen voorbij Verschil tussen man en vrouw, complimenten geven aan elkaar, terug naar de eerste ontmoeting en gezamenlijke dromen. Iedere avond 10 minuutjes op de bank, kaarsjes aan, muziek op en tijd voor elkaar.

Terug naar de eerste ontmoeting.
Hoe het allemaal begon?! Ga samen eens terug naar het moment waarop je elkaar voor het eerst zag. Waar was je, wat voelde je toen, wat dacht je van de ander, zijn vragen die we onszelf moeten stellen. Lachend denken Maarten en ik beide terug aan onze eerste ontmoeting. We waren 15 en als tieners mochten we mee naar de Wereld Jongerendagen in Keulen. Allebei kunnen we de momenten nog goed herinneren. We vonden elkaar interessant en zochten elkaar op, maar de vonk was nog niet over geslagen. Dat heeft ongeveer 7 jaar geduurd…

Verschil tussen man en vrouw.
De volgende dag gaat het over het verschil van man en vrouw. Dat we verschillend zijn is duidelijk. Maarten is meestal impulsief en heel direct en ik ben meer degene van de lijstjes en het zo netjes mogelijk verwoorden. Dat we in ons huwelijk dan wel eens botsen daar kunnen we niet omheen. Waar vrouwen hunkeren naar respect, begrip en bevestiging, groeien mannen van waardering, vertrouwen en acceptatie is een zin die ons aansprak. Maarten wil graag horen wat ik ervan vind als hij de badkamer heeft schoongemaakt. Dit laat hij duidelijk merken door een paar keer te roepen; “de badkamer is schoon he?!” Ik  hunker naar tijd samen. Als Maarten dan ook de tijd neemt om mij een appje te sturen of een bosje bloemen mee te nemen, dan weet ik dat hij aan mij denkt. De bevestiging die ik nodig heb.
Ik ben benieuwd hoe de andere thema’s aan bod komen. Jij ook benieuwd? De informatie vind je op www.loveup.nl

Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. Johannes 13:34

Iedereen heeft andere emotionele behoeftes. Door erover te praten komen we erachter hoe we de andere het beste kunnen liefhebben. Toen we verkering hadden, maakte we bewust tijd voor elkaar. Als je eenmaal getrouwd bent dan is het de kunst om dit vast te houden. Een APK’tje helpt ons erbij. Een auto rijdt toch ook veel lekkerder als je weet dat alles in orde is?

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!