Ik was/ben heel goed in mensen op het eerste gezicht veroordelen, de priester tijdens de H. Mis, de jongen op straat die wat anders gekleed gaat, de studiegenoot die nooit in orde is … Elke keer ik ging biechten, was dat zowat mijn hoofdpunt, elke keer opnieuw wilde ik er iets aan doen, wat me niet lukte. Tijdens de biecht eind juli vorig jaar, werd het me allemaal te veel en wist ik dat ik er dringend écht iets aan moest doen en niet gewoon ‘mezelf voornemen dit minder te doen’. Toen kreeg ik de ingeving dat ik net dat veroordelen moest omzetten in gebed. Ik daagde mezelf uit – of beter: God daagde me uit – om die slechte gewoonte (iemand meteen veroordelen om zijn/haar daden, uiterlijk, gewoontes …) om te zetten in gebed voor die persoon. Daar begon mijn nieuwe missie: elke keer ik een persoon zag en er kritiek in me opkwam, bad ik een Weesgegroetje voor die persoon. Het lukte in het begin echt heel erg goed (zeker in de drukte van de Wereldjongerendagen kwam ik nogal veel mensen tegen), het aantal Weesgegroetjes per dag steeg enorm :). Na een tijdje dacht ik er weer minder aan, maar vaak komt het toch weer in me op om voor die persoon te bidden.

Wat heeft het me geleerd?

  1. Dat ik met Gods hulp een slechte eigenschap kan omzetten in iets goeds, dat Hij me de kracht daartoe geeft.
  2. Dat God niet altijd mijn slechte eigenschappen zal wegnemen, maar soms zal omvormen tot iets waardoor ik Hem kan dienen.
  3. Dat ik overal en altijd voor elke persoon die ik tegenkom kan bidden, ook in alle drukte van een grote stad. Zelfs als ik eigenlijk met iemand anders aan het praten bent kan ik nog een klein schietgebedje doen.

Ik daag jullie nu uit om hetzelfde te doen, misschien heb jij niet het probleem dat ik heb, maar kan je het met bepaalde mensen in je omgeving wat moeilijker vinden of nog iets helemaal anders. Bedenk dan dat je echt altijd voor iedereen kan bidden. Ik hoorde eens dat bidden voor iemand met wie je het moeilijk hebt, je helpt beter met deze persoon om te gaan, dat de omgang met die persoon vlotter zal verlopen omdat je hem/haar steeds opnieuw bij onze Hemelse Vader en Moeder brengt.

Liefs en Gods zegen!
Dietlinde

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!