Zondag is het eindelijk zover! Advent gaat beginnen en ik bereid me voor op de (weder)komst van onze lieve Heer Jezus Christus. We gaan vier mooie weken in die mij elke week weer wat anders geven. Vier weken van herinnering, groei en bezinning.

Week één: Hoop
In de eerste week van advent realiseer ik mij dat de geboorte van Jezus niet heel ver is! En ten slotte zegt Jesaja: “De Wortel van Isaï zal verschijnen, Hij die opstaat om te heersen over de heidenen. Op Hem zullen de heidenvolken hun hoop vestigen. Moge de God van de hoop u vervullen met alle vreugde en vrede in het geloven, zodat gij overvloeit van hoop, door de kracht van de heilige Geest.” (Rom. 15: 12-13) God geeft iedereen nieuwe hoop en verwachting. Ik bid dat Hij mij én ons allemaal zal vullen met pure blijdschap en vrede door ons geloof. Dan zullen wij ook door de kracht van de heilige Geest steeds sterker worden, zodat we ook op momenten van tegenslagen kunnen volhouden.

Week twee: Geloof
De tweede week herinnert mij om de weg van de Heer voor te bereiden.
“Daarop begon hij in heel de streek rond de Jordaan op te treden en een doopsel van bekering te preken tot vergeving van zonden, zoals staat in het boek der godsspraken van de profeet Jesaja: Een stem van iemand die roept in de woestijn: Bereidt de weg van de Heer, maakt zijn paden recht. Elk dal moet gevuld, elke berg of heuvel geslecht worden; de kronkelpaden moeten recht, de ruwe wegen effen worden. En heel de mensheid zal Gods redding zien.” (Lc. 3: 4-6) Maar hoe kan ik mij nou echt voorbereiden op de komst van de Heer? Door geestelijk te groeien. Groeien in geloof en bezinning. Dat wil zeggen, rustig de tijd nemen om Zijn komst te overdenken. Zodat het moment dat Jezus er echt is, ik dichter bij Hem kan zijn dan ooit.

Week drie: Vreugde
Eindelijk steek ik de roze kaars aan. Toen ik klein was vond ik dit altijd zo leuk, roze was namelijk toen mijn lievelingskleur. Maar ik had eens moeten weten wat de mooie betekenis was achter de roze kleur. De roze kleur staat voor onze groeiende vreugde, want nog één week en dan is het eindekijk zo ver!
“Maar de engel sprak tot hen: ‘Vreest niet, want zie, ik verkondig u een vreugdevolle boodschap die bestemd is voor het hele volk.” (Lc. 2:10)
Een kort Bijbelvers, maar die zoveel vreugde bij mij opwekt. Ik vind het vooral mooi dat ‘het een boodschap is voor het hele volk.’ Het hele volk, dus niet alleen voor jou en mij, de Christenen. Jezus is er voor iedereen!

Week vier: Vrede

Ik denk dat de laatste week wel vanzelfsprekend is J  “Eer aan God in den hoge en op aarde vrede onder de mensen in wie Hij welbehagen heeft.” (Lc. 2:14) Jezus is geboren! Laten we Hem dan verwelkomen met hoop, geloof, vreugde, vrede en natuurlijk ook heel veel liefde!

Ik wens iedereen een goede en mooie voorbereiding!

Veel liefs,
Jessica

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!