Wij stellen voor: Maria Teresa. Een prachtige jonge vrouw, vreugdevol, met een grote passie voor muziek én mensen! Graag deelt zij met jullie haar ervaringen en tips!

Lieve allemaal,

Mijn naam is Maria Teresa en ik ben 19 jaar. In mijn dagelijks leven houd ik me veel bezig met talen, ik studeer namelijk Frans en Spaans. Daarnaast is één van mijn grootse passies muziek maken. De grootse passie is toch wel God dienen met mijn leven. Toen ik hoorde dat ik een blog mocht gaan schrijven voor Pure Womanhood, was ik gelijk razend enthousiast! Ik houd namelijk erg van schrijven en precies daarover wil ik het vandaag gaan hebben. Ik wil jullie graag inspiratie geven voor een nieuwe bezigheid tijdens deze periode waarin we heel veel thuis zitten en geïsoleerd leven. Ik denk dat juist deze periode perfect is om meer brieven te gaan schrijven.

Laten we kijken naar één van de meest gelezen boeken op aarde: de Bijbel. Het Nieuwe Testament staat vol met brieven van Paulus! Hij gebruikte dit medium om de verschillende gemeenschappen in geloof aan te moedigen, te berispen (als dat nodig was), te onderwijzen en advies te geven. Dat alles natuurlijk met betrekking tot de vraag hoe we als christenen Jezus kunnen navolgen, door, onder andere, één gemeenschap te vormen. Die éénheid vormen was toen, en nu nog steeds, heel erg belangrijk. Paulus benadrukt dit door uit te leggen dat Christus niet verdeeld is, want “is Christus soms in stukken te delen?” Tegelijkertijd vraagt hij ieders uniciteit in te zetten, want ieder is een ledemaat van één lichaam. Paulus’ invloed is enorm geweest, want zo heeft de gemeenschap van christenen zich kunnen vormen en uitbreiden in de loop der jaren! Ook zie ik hier de actualiteit in: we moeten juist in deze moeilijke tijden een éénheid vormen, door ieders talenten en persoonlijkheden goed in te zetten! Paulus’ brieven zijn dus tijdloos en hebben zowel christenen van vroeger als van nu veel kracht gegeven.

Als we kijken naar de tijd waarin we nu leven, is snelheid in communicatie één van de dingen die centraal staat in ons dagelijks leven. Even snel een whatsappje sturen, verwachten dat je mail wel binnen een uur beantwoord wordt, ongeduldig zijn als dit niet zo is… Een consequentie hiervan is dat de inhoud van snel geschreven berichten minder diepgaand zijn, minder doordacht. Ook zie ik zelf dat de taal die we gebruiken in snelle berichten vaak onverzorgd is. Het is juist heel belangrijk om verzorgde taal te gebruiken, juist om de nuances te leggen die je nodig hebt om je gedachten uit te drukken! Dat merkte Paulus vast ook😉. Als je een brief schrijft, heb je langer de tijd om over je bericht na te denken. Je kunt je gedachten heel goed ontwikkelen en omschrijven, ook dankzij de taal die je beter kunt verzorgen. De diepgang die je misschien soms mist of juist weer wil opzoeken in een relatie of een vriendschap kan heel goed naar boven komen door een brief te schrijven.

In mijn eigen leven zie ik de kracht die brieven hebben heel duidelijk. Ten eerste natuurlijk omdat ik de brieven van Paulus echt mega geweldig vind om te lezen en ze me heel veel vertrouwen en kracht geven om te groeien in deugden! Ten tweede omdat ik maandelijks een brief schrijf naar mijn vriend (en er ook een terugkrijg). Wij doen dit al sinds het begin van onze relatie en ik wil heel graag delen wat voor effect dit op onze relatie heeft gehad. Door één keer per maand iets langer de tijd te nemen om onze gedachten over bepaalde onderwerpen op te schrijven, door moeilijkheden in onze relatie te analyseren, door onze verlangens en verwachtingen voor de toekomst te uiten en door theologische onderwerpen te bespreken in onze brieven, zijn we heel erg ontwikkeld als stel en dichter naar elkaar en God gegroeid. Naar aanleiding van elkaars brieven konden we namelijk hele goede en belangrijke gesprekken voeren en kregen we steeds meer verlangen om méér te bidden, méér tijd door te brengen met God. Toen we één jaar samen waren hebben we alle brieven van het afgelopen jaar aan elkaar voor gelezen. We realiseerden ons toen pas hoeveel er op ons pad was gekomen en hoe sterk we gegroeid waren in onze relatie met elkaar en met God. Het was heel duidelijk dat we elke kleine moeilijkheid die we tegengekomen waren en opschreven hadden in onze brieven overwonnen hadden en dat God hier ons ook in geleid had. Dit bracht ons zoveel vreugde en kracht!

Ik wil jullie aanmoedigen om een keertje een brief te schrijven. Schrijf er een aan je ouders, je zus/broer, je beste vriendin, je vriend, je man, aan Jezus of zelfs aan jezelf. Neem lekker lang de tijd, neem een kopje thee erbij en geniet ervan! Ik hoop dat het veel vruchten zal brengen.

Veel liefs en zegen,

Maria Teresa

 

Let us remember that love lives through sacrifice and is nourished by giving. Without sacrifice, there is no love.” 
Maximilaan Kolbe

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!