Lieve lezeressen,

Hebben jullie wel eens gehoord van rokjesdag? (Ik bedoel niet de film, maar gewoon het woord, en de betekenis daarvan.) De term slaat op de eerste dag van het jaar waarop vrouwen weer rokjes gaan dragen, omdat het lekkerder weer wordt. Panty’s worden gedag gezegd, en de blote benen worden weer zichtbaar. Vorig weekend was het heerlijk weer, dus het wordt weer echt tijd om de zomerkleding uit de kast te halen: de leuke jurkjes en rokjes, korte broekjes… Yes, we kunnen weer gaan shoppen voor leuke nieuwe kleren! Maar dan sta je in de winkel, en ieder leuk jurkje dat je past… is te kort. Nou ja, ik koop het toch maar. Er is toch niets anders te vinden. Maar de jongens dan die die korte rokjes zien? Nou, die zullen er wel aan gewend zijn, iedereen loopt zo rond. Ik val dan nog best mee, er zijn er die met nog veeeel kortere rokjes lopen!

Tsja, dit is een manier om te denken, ik kan je geen ongelijk geven. Maar we moeten niet vergeten waarom deze manier van denken toch een beetje scheef is. We moeten ons niet vergelijken met al die andere vrouwen die op straat lopen; we kleden ons tenslotte niet voor hen. We doen het voor Christus, en voor onze (eventueel toekomstige) man. God heeft ons vrouwen prachtig gemaakt. Geen wonder dat vrouwen zo graag hun lichaam laten zien, ze zijn namelijk ook heel mooi! En iedereen die een vrouw met strakke of korte kleding ziet lopen, denkt: ‘Wauw, wat mooi, wat is ze zelfverzekerd over haar lichaam, zij is vast heel trots op haar lichaam.’ Maar het is een fout om te denken dat mensen die er zo bijlopen, DUS zeker zijn. En wat ook heel belangrijk is om te beseffen: dit is niet de plek waar we onze zekerheid, onze waardigheid, vandaan kunnen halen.  Het gaat erom dat wij niet willen dat mensen alleen maar naar ons lichaam kijken, maar naar wie we echt zijn. De man die van je houdt om je lichaam, zal niet de man zijn die je echt gelukkig kan maken. Zoek naar de man die verliefd wordt op wie je bent, op je hart. Dan heeft hij het als het goed is niet nodig dat je je lichaam zo laat zien.

Dus, je hoeft er nu echt niet in een boerka bij te gaan lopen natuurlijk. No worries. De uitdaging ligt juist in het je stijlvol kleden, zonder uitdagend te zijn. Zo moeilijk is het niet, soms kost het alleen een beetje extra creativiteit en geduld. Ik heb zelf gemerkt dat het juist een teken is van een bepaalde stijl en integriteit, wanneer iemand zich ‘degelijk’ weet te kleden, zelfs, en misschien wel juist in de zomer. De mode van tegenwoordig werkt wel een beetje tegen wat betreft korte broekjes/rokjes, maar qua decolleté is het makkelijker. De huidige mode is een beetje klassiek, dus hoge kraagjes, geen diepe halzen etc. De wijde shirtjes van nu zijn ook heel leuk, en heel geschikt! Voor basic shirtjes (met korte/lange mouwen) is bijvoorbeeld Promiss een geschikt merk, die zijn net een slagje hoger boven dan de meeste andere merken. En voor broekjes, rokjes en jurkjes zul je gewoon echt kritisch moeten zijn. Broekjes waarvan je de zakken onder het broekje uit ziet komen en waar je billen half uit hangen zijn gewoon niet nodig, je krijgt het er echt niet koeler door als het te warm is in de zomer. Esprit heeft vaak net wat degelijkere dingen (oké het is wat duurder, maar zie het als een investering. Het is ook een goede kwaliteit dus je kunt er een tijdje mee doen). Probeer als je in de winkel staat ermee te gaan zitten, en kijk hoe kort hij dan is. Ook je badkleding is iets om hierbij mee te nemen. Wat draag ik uit met mijn badkleding? Wees niet bang dat mensen zullen denken dat je onzeker bent over je lichaam wanneer je niet de kleinste bikini aan hebt die je kon vinden. Het tegendeel is juist waar.  Handel verder volgens je eigen geweten. Wees niet bang om dat te laten spreken wanneer je kleding koopt.

Vergeet niet dat de manier waarop je je kleedt, echt invloed heeft op wat voor mannen er geïnteresseerd in je zijn. Het is wat dat betreft een perfecte filter voor de juiste mannen. Echte schoonheid zit vanbinnen, en de man die verder kan kijken dan je lichaam en oog heeft voor je innerlijke schoonheid, is een man die je gelukkig zou kunnen gaan maken (er speelt natuurlijk nog wat meer mee, maar dit is een belangrijke vereiste). Probeer dat mannen eerst naar je ogen kijken in plaats van je lichaam, want in je ogen zien ze wie je bent. En last but not least: God heeft ons geschapen als kroon op Zijn schepping. Breng ik Hem eer in hoe ik mij kleed, en breng ik mensen om mij heen ook dichter naar Hem door mijn kleding, of ben ik meer een afleiding? 

Liefs,
Lidwine

P.S. Ik kreeg van iemand de tip: kijk eens naar Adele. Zij is een top ster, iedereen kent haar, kent haar liedjes en vindt haar fantastisch.  Maar zij is niet zo’n ster die halfnaakt voor de camera hoeft te dansen om goed gevonden te worden. Kijk maar eens, meestal gaat zij heel stijlvol, maar heel degelijk gekleed. Is zij onzeker? Heeft zij het nodig haar lichaam te laten zien om geliefd te zijn?

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!