Of je hem nu wel of niet kent, bidden voor je toekomstige man kan altijd! Bidden voor je toekomstige man is een manier om hem al te dienen, zonder dat je hem misschien nog kent, door voor zijn karakter te bidden, voor zijn leven, voor zijn toekomst, zijn veiligheid, etc.
Hier (link naar algemeen artikel over gebed) kan je meer lezen over hoe te bidden en over het effect van gebed.

Waarvoor bid je dan?
Bedenk zelf voor wat voor dingen jij wilt bidden voor je toekomstige man. Denk hierbij na over de innerlijke kwaliteiten en karakteristieken die jij zoekt in je man, waarvoor je specifiek kunt bidden. Hierbij een aantal ideeën voor een lijstje

  1. Dat hij altijd eerst aan anderen denkt, en dan pas aan zichzelf.
  2. Dat hij zoekt naar geestelijke groei.
  3. Dat hij mij altijd er aan herinnert waarvoor wij leven: om van God te houden en Hem te dienen.
  4. Dat hij een man van God is, en alles richt op God.
  5. Dat zijn liefde is zoals de liefde uit 1 Korintiërs 13. Geduldig, edelmoedig, waarachtig, verdragend.
  6. Dat hij een goede vader zal zijn. Liefdevol, enthousiast en beschermend.

En als je voor al deze dingen bidt, dan is het goed om te realiseren: wat voor een vrouw ben ik en wil ik zijn? Want een man zoals deze zoekt natuurlijk ook naar een vrouw die hierbij past! Dus bidt deze dingen niet alleen voor je man maar ook voor jezelf! Denk telkens na, doe ik ook datgene wat ik voor hem bid?
Praktisch:
Een aantal praktische ideeën hoe je voor je toekomstige man kunt bidden:
– Dagelijks het lijstje met karakteristieken afgaan en hiervoor bidden.
– Dagelijks een tientje van de rozenkrans voor hem bidden.
– Zelf een gebed maken wat je regelmatig bid.
– Met regelmaat een mis voor hem opdragen.

Maar wat als ik mijn roeping nog niet weet?
Als je nog niet weet of je geroepen bent tot het huwelijk of het religieuze leven, dan kan en mag je nog steeds bidden voor je toekomstige man. Dit kan je bijvoorbeeld doen door elke dag een tientje van de rozenkrans te bidden voor je toekomstige man. Stel je wordt geroepen om zuster te worden, dan heb je dit tientje mooi voor Jezus, die dan je man is, gebeden. God gebruikt al onze gebeden ten goede. Hij kan jou door jouw gebeden voor je toekomstige man ook klaar maken om Zijn Bruid te zijn. En stel je zal, om andere redenen, nooit trouwen, dan zal Hij jouw gebed zeker gebruiken. Of om jou te zegenen, of om anderen te zegenen. Echt waar, bidden is nooit voor niks!

Je bent nooit te jong om al voor je toekomstige man te bidden. Stel je eens voor dat er nu, ergens in de wereld, iemand voor jou bid. Dat er iemand is die bid dat je veilig mag zijn, dat je God mag liefhebben. Gebed van anderen kunnen wij altijd gebruiken, en is sterker en effectiever dan wij ons vaak beseffen!

Twee belangrijke dingen om te beseffen: Bidden voor je toekomstige man betekent niet dat je ook gaat trouwen, we weten Gods plannen niet, en Hij weet het beste hoe je gelukkig wordt. Ten tweede, als je eenmaal een man hebt gevonden, besef dat hij jou niet ultiem gelukkig kan maken. Dat kan alleen God! Dus als je bid voor je toekomstige man, doe dit niet al denkend: oh, als ik hem heb gevonden dan ben ik helemaal gelukkig. God alleen zal jou helemaal gelukkig maken. Met of zonder man!

Video’s 

Kijk deze video “Praying for your future husband” voor meer inspiratie.
Een andere goede video “Things every christian girl needs to know before getting married”.

Gebed voor jouw en zijn toekomst:

Maria, liefdevolle dochter van God de Vader, ik stel mijn ziel (en die van mijn toekomstige man) onder uw hoede, bescherm het goddelijk leven in mijn ziel, laat het nooit door de zonde van mij worden afgenomen. Bescherm mijn verstand en mijn wil zodat al mijn gedachten en verlangens aangenaam zijn aan God.

Wees gegroet Maria …

Maria liefdevolle moeder van God de Zoon, ik stel mijn hart (en die van mijn toekomstige man)  onder Uw hoede, laat mij met heel mijn hart van u houden, laat mij altijd proberen om mijn naaste te lief te hebben en help mij om vrienden die mij van Jezus weg leiden naar een zondig leven, te vermijden.

Wees gegroet…

Maria, liefdevolle bruid van God de Heilige Geest, ik stel mijn lichaam (en die van mijn toekomstige man) onder Uw hoede, laat mij er altijd aan denken dat mijn lichaam een tempel is van de Heilige Geest die in mij woont, laat mij nooit tegen Hem zondigen, door alleen of met anderen handelingen te plegen tegen de deugd van de zuiverheid.

Wees gegroet …

Heilige Jozef, bid voor mij
Heilige Aartsengel Rafaël, bid voor mij
Heilige Maria Goretti, bid voor mij

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!