Hoi!

Vandaag zat ik op de fiets naar het werk te luisteren naar de podcast “Bidden Onderweg”. Toen de voorganger zei Vraag in gebed welke Christusachtige eigenschap jij vandaag nodig zou kunnen hebben’, moest ik even nadenken. Ik vroeg in mijn hart aan de Heer om geduld. Ik wilde echt Zijn geduld ontvangen om de tienerwerking van die dag in goede banen te leiden, omdat ik wist dat het met mijn eigen kleine potje geduld niet veel soeps ging worden.

 

Concreet vragen

Fast forward naar dezelfde avond en ik moet zeggen, de Heer heeft mijn gebed verhoord. Zeker, de tieners waren even luid en druk als altijd, maar het was me toch gelukt om rustig en geduldig te blijven. Het deed me denken aan het Bijbelvers ‘Vraag en u zal gegeven worden. […] Want al wie vraagt verkrijgt.’ (Lc 11, 9-10) Eigenlijk bid ik veel te weinig op zo’n concrete manier. Ik vraag ’s ochtends om mijn dag te zegenen, of ’s avonds om mij een rustige nacht te schenken. Of ik bid voor andere mensen die om gebed hebben gevraagd. Maar deze kleine getuigenis heeft me doen beseffen dat ik God veel vaker om heel kleine, praktische en concrete dingen mag vragen gedurende de dag. Hij wil me zo graag geven wat ik nodig heb! Welke Christusachtige eigenschap wil jij vandaag aan de Heer vragen?

 

Gewetensonderzoek

Iets wat me de laatste tijd helpt om veel bewuster om te gaan met wat ik beleef doorheen de dag, is tijdens mijn avondgebed een gewetensonderzoek doen. Ik dank God voor 2 momenten en voor een genade die Hij mij die dag heeft geschonken. En ik vraag om vergeving voor de momenten waarop ik Hem niet heb liefgehad, niet heb gediend en niet heb eerbiedigt. Tot slot neem ik een voornemen voor de volgende dag. Iets waarop ik wil letten, wat ik morgen graag beter wil doen. Mijn puntje voor vandaag was om me bewuster te zijn van Gods aanwezigheid en Hem mee te nemen naar mijn werk, in plaats van Hem enkel te aanroepen tijdens mijn ochtend- en avondgebed. Dankzij de concrete vraag om geduld en Zijn duidelijke antwoord daarop, is me dat al een beetje beter gelukt. Dank U, Heer!

Ik daag je uit om vanavond ook eens je dag te overlopen. Waar ben je dankbaar voor? Wat vond je moeilijk? Wat wil je morgen anders doen? En vooral: welke concrete zaken wil je Jezus vragen? Hoe heeft Hij vandaag je gebeden beantwoord?    

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!