Waarom is de Bijbel zo belangrijk voor christenen?

De Bijbel is een van Gods manieren om met de mensen te communiceren. Hij maakt zichzelf bekend aan iedereen die de Bijbel leest. God openbaart Zijn liefde en Zijn plan voor de aarde en helpt ons om te leven zoals Hij het wil.

De Bijbel is ontzettend krachtig, omdat we geloven dat God zelf hem geschreven heeft. Hij heeft natuurlijk gebruik gemaakt van mensen om de woorden letterlijk op te schrijven, maar de Heilige Geest (die God is) heeft aan die mensen ingegeven wat ze moesten schrijven. Daarom is de inhoud ervan actueel voor elke generatie, door alle eeuwen heen. Het is een onuitputtelijke bron, zo rijk dat je er een leven lang nieuwe dingen uit kunt leren.

Wat is de belangrijkste boodschap van de Bijbel?

De Bijbel heeft één rode draad, en dat is meteen de reden van ons bestaan: God heeft de mens en de wereld willen herstellen om weer met Hem voor altijd verenigd te kunnen zijn. De mensheid was verloren gegaan door het kwaad dat de mensen ging beheersen: de zondeval. Op aarde kunnen wij hier niet omheen, en op eigen kracht zouden we dit nooit kunnen overwinnen. De Bijbel laat ons zien dat God Jezus heeft gezonden, om ons te leren over de Liefde van God, en het belangrijkste: om ons te verlossen van de erfzonde door zelf alle zonden op zich te nemen door geofferd te worden. De Bijbel verkondigt dus bovenal een boodschap van liefde en van hoop. Op een dag mogen we weer voor altijd verenigd zijn met onze Vader, dankzij het offer van Jezus Christus. Hier zijn we tenslotte voor geschapen!

Bekijk hier een video over de Bijbel.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!