Lieve lezeressen, ik heb groot nieuws! Ik ben verloofd met mijn allerliefste Maarten en we gaan in april trouwen 😊 We zijn allebei super gelukkig en excited voor dit volgende hoofdstuk en ons leven samen dat op het punt staat te beginnen!

Toch ging het onderscheiden van mijn roeping tot het huwelijk niet altijd van een leien dakje… Als kind vond ik het leuk om gezinnetje te spelen en ik herinner me ook een verkleedfeestje waarop ik als mini moeder Theresa verscheen. Maar rond mijn 16e ontwikkelde ik opeens een enorme angst rond het woord ‘roeping’. Ik keek ernaar uit om op een dag “de ware” te ontmoeten, een eigen huisje te vinden en kinderen te krijgen, maar sloeg totaal in paniek toen in onderrichten plots de mogelijkheid ontstond dat God me tot het religieuze leven zou kunnen roepen. Ik durfde jarenlang mijn roeping niet te gaan onderscheiden, omdat ik bang was dat het dit laatste zou worden.

Totdat iemand me op een dag vertelde dat het plan van God voor mijn leven niet iets zwart-wit is wat me van bovenaf opgelegd wordt en wat ik helemaal niet wil. Integendeel, normaal gezien sluit Zijn plan juist helemaal aan bij mijn diepste verlangens en dromen. Deze verlangens en dromen heeft Hij namelijk zelf in mijn hart gepland toen Hij me schiep. Hij kent me beter dan ik mezelf ken en weet als geen ander wat ik nodig heb om gelukkig te worden. Als je het zo bekijkt betekent het woord ‘roeping’ eigenlijk net hetzelfde als ‘identiteit’. Het onderscheiden van je roeping betekent gewoon dat je, samen met God, op zoek gaat naar wie je ten diepste bent en hoe Hij je bedoeld heeft. Wat mooi!

Toen enkele broers en zussen van de gemeenschap Emmanuel over me baden, kregen ze voor mij een Bijbelvers dat hier heel mooi bij aansluit. Het komt uit Jeremia 24, 6-7: “Ik heb alleen hun welzijn voor ogen en breng hen terug naar dit land. Ik bouw hen weer op en breek hen niet af, Ik plant hen en ruk hen niet uit. Ik geef hun een hart om te erkennen dat Ik de Heer ben. Zij zullen mijn volk zijn en Ik zal hun God zijn, want ze zullen met heel hun hart naar Mij terugkomen.” Sindsdien kijk ik ook met heel andere ogen naar het religieuze leven: het is een prachtige roeping en we mogen heel hard bidden voor meer zusters en priesters. Ook weet ik dat het niet míjn roeping is. Ik mag in het huwelijk beeld gaan zijn van Christus’ liefde voor ons, door mijn hele leven aan Maarten te geven, zoals Jezus Zijn leven heeft gegeven voor ons. En dat dit wel mijn roeping is, toont God me al drie jaar lang in alle kleine tekens en knipoogjes die Hij mij geeft. Geen tekens die angst zaaien en paniekaanvallen veroorzaken, maar tekens die me een diepe vrede en vreugde bezorgen, die me doen stralen en die me aanmoedigen om steeds meer mezelf te worden.

God heeft ons niet een geest geschonken van vreesachtigheid, maar van kracht, liefde en wijsheid.
(2 Tim 1, 7)

Litany of Trust
From the belief that I have to earn Your love … Deliver me, Jesus.
From the fear that I am unlovable … Deliver me, Jesus.
From the false security that I have what it takes … Deliver me, Jesus.
From the fear that trusting You will leave me more destitute … Deliver me, Jesus.
From all suspicion of Your words and promises … Deliver me, Jesus.
From the rebellion against childlike dependency on You … Deliver me, Jesus.
From refusals and reluctances in accepting Your will … Deliver me, Jesus.
From anxiety about the future … Deliver me, Jesus.
From resentment or excessive preoccupation with the past … Deliver me, Jesus.
From restless self-seeking in the present moment … Deliver me, Jesus.
From disbelief in Your love and presence … Deliver me, Jesus.
From the fear of being asked to give more than I have … Deliver me, Jesus.
From the belief that my life has no meaning or worth … Deliver me, Jesus.
From the fear of what love demands … Deliver me, Jesus.
From discouragement … Deliver me, Jesus.

That You are continually holding me, sustaining me, loving me … Jesus, I trust in you.
That Your love goes deeper than my sins and failings, and transforms me …Jesus, I trust in you.
That not knowing what tomorrow brings is an invitation to lean on You … Jesus, I trust in you.
That You are with me in my suffering … Jesus, I trust in you.
That my suffering, united to Your own, will bear fruit in this life and the next …Jesus, I trust in you.
That You will not leave me orphan, that You are present in Your Church…Jesus, I trust in you.
That Your plan is better than anything else … Jesus, I trust in you.
That You always hear me, and in Your goodness always respond to me …Jesus, I trust in you.
That You give me the grace to accept forgiveness and to forgive others …Jesus, I trust in you.
That You give me all the strength I need for what is asked …Jesus, I trust in you.
That my life is a gift … Jesus, I trust in you.
That You will teach me to trust You … Jesus, I trust in you.
That You are my Lord and my God … Jesus, I trust in you.
That I am Your beloved one … Jesus, I trust in you.
Amen.

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!