Prachtige bergen met soms op de top een dikke laag sneeuw razen voorbij. Nummerborden uit allerlei landen worden voorbijgereden. De zon schijnt flink, de airco maakt overuren en de muziek staat hard aan. Met onze zonnebrillen op genieten wij van het prachtige uitzicht vanuit de auto. Vakantie, heerlijk! Voor twee weken vertoeven wij in Noord-Italië.

De karakteristieke dorpjes, het heerlijke ijs, het prachtige blauwe water en de hoge bergen maken dat wij verliefd worden op dit land. Aangezien er glutenvrij eten in overvloed is, wil ik eigenlijk niet meer weg. Al zeker tien jaar eet ik glutenvrij. Er kan geen spoor gluten in mijn lichaam komen of ik word er ziek van. Als ik dan op een plek kom waar er opeens allerlei glutenvrij producten verkocht worden, dan kan mijn dag echt niet meer stuk.

Zo gingen we een dagje naar Milaan. Voor ons als vrouw een heerlijke stad om in te shoppen. Met Maarten aan mijn zij waren mijn verwachtingen lichtelijk laag. Ik had toch goede hoop om een aantal winkels in te gaan en eens lekker tussen al het moois te gaan spitten. Ik was namelijk op zoek naar een jurk. Een jurk voor de bruiloft van mijn broer. In het sfeervolle Milaan zag ik het helemaal zitten om in een winkel vol karakter te stappen, een prachtige jurk uit het rek te vissen, deze aan te trekken en van Maarten te horen hoe mooi de jurk mij stond. Aangezien we al aardig wat winkels in de voorgaande dagen binnen zijn gestapt, had ik dit beeld eigenlijk meteen weg moeten vegen. Maar eenmaal in Milaan dacht ik: “Dit is mijn moment!”

Maarten daarentegen wilde graag de prachtige gebouwen zien dus we gingen aan de wandel. Samen kijken, praten en genieten. Enkele kerken zijn we binnen gelopen. Ik vind het altijd zo bijzonder hoe in iedere kerk opeens alle toeristen vol geloof naar alle beelden en schilderijen staan te kijken en bij Maria een kaarsje opsteken voor hetgeen dat of iemand die hen bezighoudt.

Na een heerlijke “glutenvrije!” lunch, kwam dan eindelijk mijn moment om de kledingwinkeltjes binnen te stappen. Met Maarten achter mij aan liepen wij winkel in en winkel uit, op zoek naar ‘de’ jurk. Maarten pakte een enkele keer een jurkje uit het rek om het mij te laten zien maar meestal was mijn schuddende hoofd voor hem al duidelijk genoeg om het jurkje terug te hangen en al snel in een stoel neer te ploffen. Wat begon met enthousiasme eindigde na een paar uur in teleurstelling. Slenterend liepen we de laatste winkels binnen, Maartens ogen zoekend naar een stoel en mijn ogen op zoek naar de jurk… We voelde het allebei, dit gaat hem niet worden. In stilte vroeg ik God of Hij mij wilde helpen om niet teleurgesteld te zijn. Te blijven genieten van de prachtige stad en van het nu-moment. Dat dit teleurstellende gevoel niet overheersend zou zijn over de rest van de dag.

We liepen een andere straat in en daar kwam een winkel waar Maarten (stiekem) de hele dag al op had gewacht. Een LEGO-winkel. Vol energie liep hij de winkel binnen, niet wetend waar hij beginnen moest. Iedere Legodoos heeft Maarten in zijn handen gehad en elk Legoblokje werd bestudeerd. Het liefst had hij iedere doos gekocht en zijn hele familie die nieuwste Legosnufjes laten zien. Voor mij stond er in die hele winkel geen enkele stoel…

Vermoeid rijden we naar ons vakantiehuisje. Allebei in gedachte verzonken. Na vandaag zijn wij weer dichter bij elkaar gekomen. We hebben elkaar weer op een andere manier mogen leren kennen. Wetend dat ik nog geen jurkje heb en Maarten waarschijnlijk droomt van een grote Legotrein, besef ik dat wij allebei onze eigen verwachtingen hebben die soms met elkaar botsen. Naar buitend kijkend naar al die prachtige bergen weet ik dat God alles in Zijn hand heeft. Hij kent onze verwachtingen en we mogen dan ook ons leven aan Hem geven. Dan ben ik gelukkig ook in staat om te genieten van Maarten als hij intens geniet van een winkel vol met Lego. De jurk gaat dan vast wel komen.

Liefs
Marianne

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!